Фотографът художник Гаро Левон Кешишян и Хор на варненските момчета

...
Фотографът художник Гаро Левон Кешишян и Хор на варненските момчета
Коментари Харесай

Кои са номинираните за наградите „Варна”

Фотографът художник Гаро Левон Кешишян и Хор на варненските момчета и младежи при Хорова школа „ Проф. Марин Чонев “ са номинираните за огромната премия „ Варна ”. Отличията по традицията се връчват в навечерието на 24 май. В региона на културата ще бъдат връчени оценки в 10 категории.

ЛИТЕРАТУРА

Ангел Христов Дюлгеров – за достижения като книжовен критик с многочислени изявления в централния и локалния щемпел.

ИЗОБРАЗИТЕЛНИ ИЗКУСТВА

Школа по изкуства за деца и младежи в неравностойно състояние „ Дедал " с началник Дарин Димчев Сотиров – за неповторимите планове и дръзновените хрумвания на младите гении, школата се е трансформирала в един от знаците на младежкото творчество в град Варна.

ТЕАТЪР

Екипът на Драматичен спектакъл „ Стоян Бъчваров ” – ТМПЦ - Варна – за постановъчен екип, реализатори и актьорски състав за постановката „ Драконът “ от Евгений Шварц.

Веселина Методиева Михалкова – за ослепително осъществяване в премиерните постановки „ Магьосническо езеро “ по А. П. Чехов и „ Телефонът на мъртвеца “ от Сара Раул в функциите на Аркадина и госпожа Готлиб.

Пламен Владимиров Георгиев – за блестящото му превъплъщаване в ролята на Р. Ф. (Ар Еф) Симпсън от мюзикъла „ Да пееш под дъжда “ и в ролята на Бил Лезли в „ Бащи, неистини и още нещо “ от Рей Куни.

МУЗИКА

Евгения Димова Паскова – старши учител по цигулка в НУИ „ Добри Христов “, за дългогодишна концертна активност и педагогичен триумфи.

Кичка Николова Христова – за дългогодишно разпространение на фолклорното изкуство като национална певица, диригент и учител.

ОПЕРА

Екипът на Държавна опера към ТМПЦ – Варна – за постановъчен екип и реализатори - симфоничен оркестър, солисти, хор и балет на Държавна опера – Варна за мюзикъла „ Да пееш под дъжда “ по сюжет на Бети Комдън и Адолф Грийн.

Александър Димитров Мутафчийски – за режисурата му на спектакъла “Кралицата на Чардаша “ и превъплъщаването му в ролята на Бони.

ТАНЦ

Ансамбъл за национални песни и танци „ Одесос “ при ОД на Министерство на вътрешните работи – Варна с живописен началник Радослав Йовев Иванов – за 65-годишнината на ансамбъла и показване на обичайна българска просвета и фолклор на Варненска област по света, на високо художествено равнище.

Любомир Петров Кацаров – за принос в развиването на балетното изкуство и педагогическата му активност (един от първите солист-балетисти на варненска опера).

Димитричка Стоянова Кателиева – за принос към танцовото изкуство в град Варна и работата й с младежите.

КИНО

„ 4 Френдс студио “ с креативен началник Мирослава Василева Арнаудова – Евстатиева – за осъществяване на плана – класическа куклена анимация със заглавието „ Вълшебното копче “ и кино лентата „ Тайната на Пипин “.

Вилиана Иванова Кръстева – за въвеждане на нова документална постпродукция – „ Репетиция “ по Българска национална телевизия 2.

АРХИТЕКТУРА

арх. Тодор Димов Даскалов – за необикновен принос в проектирането и реализацията на здания монументи на културата в град Варна.

ЖУРНАЛИСТИКА

Доно Цветков Славчев – за принос към електронните медии и 25-годишнината на авторското му предаване „ Може би ДА “ за българска поп-рок музика, което се излъчва по Радио Варна на БНР.

Виолета Микова Тончева – за достижения в публицистиката, печатни издания с изявления и книги, в региона на литературата и театралните изкуства. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР