Фотограф, който е прекарал 50 години, документирайки отблизо живота на

...
Фотограф, който е прекарал 50 години, документирайки отблизо живота на
Коментари Харесай

Запечатани от фотообектива: 50 години живот в рибарска общност

Фотограф, който е прекарал 50 години, документирайки от близко живота на британска рибарска общественост, търси финансиране за книга, представяща част от неговите произведения. BBC споделя за 75-годишният Алек Гил. Той прави в района на пристанищния град Хъл в графство Източен Райдинг на Йоркшър откакто за първи път настройва обектива си на градския рибарски док Сейнт Андрюс през 1971 година

Нарича себе си " психолог с фотоапарат " и в реалност е приключил логика на психиката. Именно в последната година в университета негов учител, проф. Кларк, го въодушевява да огледа родното си място с очите на екскурзиант и да го изследва. 

" Замислих се какъв брой доста одобрявам хората и по какъв начин рибарската общественост е лесна за идентифициране. "

Той се концентрира в региона на " Хесъл Роуд "  в западен Хъл, покрай пристанището. Място, дом на доста хора, които са работили в риболовната промишленост и нейните заводи.  " Това беше тясно обвързвана зона с най-вече терасовидни улици, някои от които бяха пометени в стратегия за почистване на сиромашки квартали и за отваряне на място за нови пътища ", споделя Гил пред " Гардиън ".

Освен в " екскурзиант в личния си град ", той се превръща и в " несъзнателен "  хроникьор на упадъка на локалната риболовна промишленост, който е запечатал в повече от 10 000 изображения на региона и неговите хора през десетилетията. Вижте някои от му, тъй като те приказват задоволително за посланието, което 75-годишният фотограф желае да съобщи. 

 

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР