Форумът Боао е ефективен инструмент на меката дипломация, който спомага

...
Форумът Боао е ефективен инструмент на меката дипломация, който спомага
Коментари Харесай

Проф. д-р Нако Стефанов: Мисията на форума Боао е да обедини положителната глобална енергия за развитието на Азия и света

Форумът Боао е ефикасен инструмент на меката дипломация, който спомага за активизиране и подсилване на интернационалните контакти в района, безапелационен е известният български проф. дфн и доктор ист. Нако Стефанов в специфичния си коментар за КМГ. Той също по този начин акцентира, че нерядко посочват Форумът Боао „ Давоски конгрес на Изтока “, което е индикатор за неговата значимост и значение.

От 26 до 29 март в южнокитайската провинция Хайнан се организира „ Боао конгрес за Азия “ /БФА/. През актуалната година тематиката е „ Азия и светът: Общи провокации, разделяне на отговорностите “ Форумът се управлява и провежда от Съвет на шефовете, чийто сегашен ръководител е Пан Ки Мун. Както знаем, той е някогашен Генерален секретар на Организация на обединените нации.

Този конгрес се организира постоянно от 2001 година и има към 30 участващи -  държави от Азиатско-тихоокеанския район, само че също по този начин в него вземат участие и представители на водещи международни бизнес организации, както и обособени известни персони, напомня при започване на коментара си проф. доктор Нако Стефанов.

Форумът се управлява и провежда от Съвет на шефовете, чийто сегашен ръководител е Пан Ки Мун. Същият, както е известно, е някогашен Генерален секретар на Организация на обединените нации.

В началото на коментара българският  експерт се стопира в резюме  на историята на  форума:

„ Боао конгрес за Азия “/БФА/ е интернационална организация, основана взаимно от 29 държави-членки. БФА организира постоянни годишни конференции в град Боао, провинция Хайнан, прословута в целия Азиатско-тихоокеански район като провинцията на свободната търговия ”.  

Боао е полу-рибарски и полу-земеделски град с реки, езера, море, планини и острови. Той също по този начин се гордее с ферми, странни камъни, горещи извори, кокосови дървета, пясъчни плажове и морска вода, продължава професорът.  С реките, които се вливат в морето, неговият натурален пейзаж показва съвсем съвършената екологична отбрана. Началото на град Боао, съгласно китайските исторически летописи, може да бъде проследено още от времето на династия Мин – 1368-1644 година

В къс ретроспективен проект професорът напомня, че началото на това събитие е сложено през  2001 година  - в интервал, когато към този момент излиза наяве, че така наречен „ Дълъг Азиатски цикъл на ускорено развиване “, чиято водеща мощ е КНР, влиза в устойчива динамичност с фактически дълготрайна вероятност. Страните -  основателки на форума са 29. БФА има шест категории бизнес сътрудници, а точно:

·         Почетни стратегически сътрудници – това са огромни бизнес групи;

·         Стратегически сътрудници – бизнес корпорации;

·         Диамантни сътрудници – да вземем за пример, южнокорейската Самсунг, китайската - Семеен кодекс група и други;

·         Златни сътрудници – Делойт-Китай, Хайнанската капиталова група и други;

·         Сребърни сътрудници – Шанхайската М&G корпорация;

·         Специален снабдител на мода – Мода Версино, Шънджен.

Българският академик акцентира, че главната цел на БФА е да предизвиква икономическата интеграция в Азия, Тихоокеанския район и света. Мисията му е да сплоти позитивната световна сила за развиването на Азия и света. С напредъка на икономическата глобализация и районната интеграция азиатските страни са изправени пред огромни благоприятни условия, както и  тежки провокации.

„ Нерядко посочват Форумът БОАО „ Давоски конгрес на Изтока “. По своята същина той съставлява огромна платформа за сключване на значими съглашения и съгласуване на позиции сред представители на бизнеса и държавните среди в Азия и всички други райони на света. ”

 Китайските управляващи обръщат огромно внимание на неговото развиване и преглеждат този механизъм като ефикасен инструмент на меката дипломация, който спомага за активизиране и подсилване на интернационалните контакти на Пекин, безапелационен е той.

„ Що се отнася до идната среща през 2024 година по думите на настоящия Председател на Съвета на шефовете Пан Ки Мун -  Форумът в Боао ще се концентрира върху основните провокации за развиването, пред които са изправени страните от азиатския район и света. Нейната задача ще бъде да улеснява интернационалното съдействие пред лицето на голям брой провокациите.

„ Нека да пожелаем триумф на работата на „ Боао конгрес за Азия “ 2024 година! ” споделя в умозаключение на коментара си известният български професор  лекар на науките Нако Стефенов.

Източник: Bulgarian.cri.cn

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед2151Георги Първанов за триумфите на КНР и нейния интернационален авторитетАлтернативен Поглед528543Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед159864Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед29592Георги Първанов: Това не е моята ера! Това не е положителното бъдеще за света!Алтернативен Поглед23747Георги Първанов: Такова нещо не е имало в българската политика - антипарламентаризъм, антиполитика!Алтернативен Поглед528543Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед166320Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед159864Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед134056Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед130113Полк. Николай Марков:
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР