Форум за популяризиране на мерките за по-добра защита на населението

...
Форум за популяризиране на мерките за по-добра защита на населението
Коментари Харесай

Общини от Българя и Румъния ще действат заедно при извънредни ситуации

Форум за разпространение на ограниченията за по-добра отбрана на популацията в трансграничния район Кълъраш - Добрич при изключителни обстановки ще се организира на 1 и 2 декември. Той се провежда от община Добричка, която е водещ сътрудник по план ROBG - 415 „ Съвместно ръководство на риска и партньорство в трансграничен район „ Кълъраш – Добрич “, финансиран по стратегия „ INTERREG V-A Румъния – България ”. Осъществява се в съдействие с Инспектората за изключителни обстановки " Barbu Stirbei " на окръг Кълъраш, Румъния.

Основната цел на плана е да се сътвори стабилно партньорство от двете страни на границата за ранно предизвестие и съответна реакция в изключителни обстановки и продан на информация и запаси, както на институционално равнище, по този начин и измежду необятната общност и доброволните формирования.

За реализиране на тази цел се проведоха поредност от семинари за показване на Съвместната тактика и Съвместен проект за деяние, създадени по план ROBG 415 „ Съвместно ръководство на риска и партньорство в трансграничен район „ Кълъраш – Добрич ”. Създадена е партньорска мрежа за взаимни дейности и реакция при изключителни обстановки от държавни и локални управляващи и институции на територията на област Добрич и окръг Кълъраш.

Форумът е крайна част от семинарите. Той ще се организира на 1 и 2 декември 2022 година в заседателната зала на Община Добричка, на адрес България, град Добрич, ул. „ Независимост “ №20.

В него ще вземат присъединяване представители на институции, виновни за ръководството, мониторинга и предварителната защита при естествени бедствия и такива, провокирани от индустриални повреди. Те ще имат опция да показват своя опит и тактика за деяние при пораждане на спешни обстановки, да задават въпроси и да вземат участие в полемики. Дневният ред на събитието планува и разискване на бъдещи взаимни действия и планове.

Този конгрес ще бъде основата за присъединяване на сътрудниците за бъдеща поддръжка за взаимни дейности при изключителни рискови обстановки.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР