Форсмажорът ще помогне най-много на експортно ориентираните български фирми. Това

...
Форсмажорът ще помогне най-много на експортно ориентираните български фирми. Това
Коментари Харесай

Нинова: Форсмажорът ще помогне най-много на експортно ориентираните български фирми

Форсмажорът ще помогне най-вече на експортно насочените български компании. Това сподели вицепремиерът и министър на стопанската система Корнелия Нинова пред публицисти в Народното събрание.

Тя изясни кои компании са най-застрашени от обстановката и на които форсмажорът ще помогне. " Това са експортно насочените компании са най-засегнати. Те имат интернационалните контракти. В момента най-вече потърпевши са интернационалните контракти заради спиране на връзките на веригите на доставки. Вътрешният пазар не е толкоз обиден. Ако би трябвало да ви обобщя на кои компании би помогнало най-вече, това е на експортно насочените български компании ", съобщи още Нинова. Тя уточни, че документът е направен в Министерство на стопанската система.

" Самият акт сега е на междуведомствено координиране. Надявам се, че на последващо или най-вече на по-следващо съвещание на Министерски съвет да го обсъдим и да го решим ", съобщи още тя.

Нинова отговори на въпрос дали има сериозни артикули, които тя следи. " Наблюдаваме всекидневно питателните артикули и най-много храните от дребната потребителска кошница. Направихме едно осведомително табло на стената на Министерство на стопанската система ", сподели още Нинова. Тя съобщи, че сътрудниците й безусловно всеки ден са на терен и вършат инспекции.

Вицепремиерът Нинова разяснява и тематиката за Плана за възобновяване и резистентност.

" Естествено, че нашето желаниe и позиция е по-бързо да бъде показан и признат. Едно нещо, по което сме изразявали изключително мнение, най-много стопанската система и промишлеността, вие го знаете - по-голяма част от средствата да са директни заплащания към българските компании, в сравнение с заеми, заеми и фондове. Българските компании са пренатоварени с заеми ", сподели тя. По думите й самите те споделят, че повече заеми не могат да понесат.

Нинова съобщи, че от Българска социалистическа партия са изразявали тази позиция пред държавното управление и съдружните сътрудници., само че не това е забавило проекта. " Знаете, че там откритите въпроси, са в енергетиката ", сподели още Нинова. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР