Формирането на новата гама на S-Class на Mercedes приключи. След

...
Формирането на новата гама на S-Class на Mercedes приключи. След
Коментари Харесай

Новият Mercedes-AMG S 63 е най-мощният в S-Class

Формирането на новата гама на S-Class на Mercedes завърши. След общоприетите седани, снадки Maybach, хибридните версии и бронирания вид Guard се роди и версията AMG, която е ориентирана към шофирането и пътното държание. Сега това към този момент е plug-in хибрид с дългото име Mercedes-AMG S 63 E Performance.

Под предния похлупак на автомобила е инсталиран мотор M177 - V8 4.0 biturbo с мощ 612 к.с. и оптимален въртящ миг 900 Nm, на който разчиташе и предходното потомство на седана, само че в този момент към този момент е подложен на дейни опори за понижаване на вибрациите. Освен това има стартер-алтернатор, който прибавя 14 к.с. по време на тръгване.

Бензиновият мотор работи в тандем с деветстепенна планетарна автоматизирана скоростна кутия AMG Speedshift MCT-9G с влажен съединител вместо преобразувател на въртящия миг. Трансмисията на всички колела е 4Matic +, която има съединител на предния мост.

На задната ос е инсталиран електрически модул, който включва електромотор с възвръщаемост от 190 к.с. и 320 Nm, двустепенна трансмисия (втора предавка се включва след 140 км/ч) и диференциал сред колелата с електронно следено заключване. Самият електродвигател е на лявата полуоска, в хибриден режим той върти единствено задните колела. В чисто електрическа предварителна конфигурация (до 140 км/ч) електрониката може да трансферира част от въртящия миг от електромотора към предната ос, употребявайки общоприетата трансферна кутия и централния съединител.

Литиево-йонната тягова батерия е ситуирана над задната ос и работи на 400 волта, само че за S-Class нейният потенциал е повишен от 6,1 кВт/ч на 13,1 кВт/ч. Пробегът при цялостно зареждане е единствено 33 км, обаче основното преимущество е друго. Батерията има високо равнище на продан на сила и усъвършенствана система за терморегулация, която поддържа работна температура от 45 градуса - всичките 1200 кафези са

 

оплетени в " капиляри " за течно изстудяване

 

В номинален режим батерията създава 70 кВт, а при пикова мощ може да доближи 140 кВт, само че за не повече от 10 секунди. А мощността на рекуперация е до 90 кВт.

Съвкупната мощ на цялата задвижваща хибридна система е 802 к.с. (и 1430 Nm). Това е голям скок по отношение на предходния модел, защото на върха на тази гама беше 12-цилиндровият Mercedes-AMG S 65, който имаше мощ 630 к.с. (1000 Nm). Трябва обаче да се посочи, че тя не всеки път е налична поради огромното тегло на колата - 2595 кг.

По паспортни данни ускорението от 0 до 100 км/ч лишава 3,3 секунди, само че единствено с изцяло заредена батерия. Максималната скорост с опционалния AMG Driver`s Package е 290 км/ч. Производителността на остарелия S 63 с V8 мотор е 3,5 секунди, а оптималната скорост - 300 км/ч. Средният разход на гориво в паспорта падна от 8,9 на 4,4 л/100 км.

Хибридният Mercedes-AMG S 63 E Performance се предлага единствено с дълго междуосие (3216 мм), а твърдостта на каросерията е увеличена - начело са инсталирани спомагателни подпори сред чашите на окачването (отгоре и отдолу) и диагонални усилватели откъм гърба. Капакът на тяговата батерия също способства за увеличението на твърдостта, заради което

 

размерът на багажника беше понижен от 550 на 305 литра

 

Най-мощният автомобил в S-Class се предлага общоприетоо с въздушно окачване с адаптивни амортисьори и дейни стабилизатори, както и изцяло с контролируемо шаси (завиващи задни колела). Вярно е, че ъгълът на въртене е единствено 2,5 градуса против 4,5 градуса за " елементарните " версии. Спирачки - с шестбутални механизми на предната ос и еднобутални на задната, а против доплащане се предлага карбон-керамични спирачни дискове.

В новото потомство за първи път има открита радиаторна решетка с отвесни ленти. Други образни разлики от по-малко мощните седани включват разнообразни брони, огромни изпускателни тръби и 20- или 21-цолови джанти.

В салона има AMG волан с двойни спици, модифицирана графика на инструментите и лек " състезателен " фон, като капаци на педалите. Дори и в това олицетворение S-Class има първокласен интериор със общоприети обособени седалки на втория ред. Запазен е целият набор от помощници на лидера.

Продажбите на мощнитe седани ще стартират през идната година. Засега Mercedes не е оповестил цена даже в Германия. Но за ориентировка - лифтбекът Mercedes-AMG GT, който има същата задвижваща система, коства 199 000 евро. А първокласният седан би трябвало да бъде даже по-скъп от него.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР