Ford Motor Company анонсира нов внушителен инвестиционен план, който ще позволи

...
Ford Motor Company анонсира нов внушителен
инвестиционен план, който ще позволи
Коментари Харесай

FORD с внушителен инвестиционен план за електрическото си бъдеще в САЩ

Ford Motor Company анонсира нов внушителен инвестиционен проект, който ще разреши на компанията да придаде необходимият мащаб за всеобщото произвеждане на електромобили и батерийни детайли на компанията на територията на Съединените Американски Щати.

От Ford споделят, че дружно с колегата си SK Innovation, автомобилният колос ще инвестира 11.4 млрд щатски $ в построяването на два напълно нови производствени комплекса в Тенеси и Кентъки, в които ще се сглобяват представители на изцяло на бестселъра F-150, както и батерийни елементи за всички електрически и електрифицирани модели на Ford и Lincoln.

В резултат на новата самодейност на Ford Motor Company и SK Innovation, която се чака да заработи на цялостни обороти през 2025 година, ще бъдат разкрити 11 000 нови работни места, а в Стантън, Тенеси, ще бъде изградено мега индустриално оборудване, което ще се назовава Blue Oval City. Именно там ще се произвеждат електрическите F-150, като в същото време ще бъдат позиционирани и съоръжения на снабдители, както и завод за преработване. В Кентъки ще бъе изградена индустриална мощ BlueOvalSK Battery Park за батерийни детайли.

"Това е нашият миг- нашата най-голяма инвестиция изобщо- с цел да изградим едно по-добро бъдеще за Америка ", споделя Джим Фарли, президент и изпълнителен директор на Ford.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР