Фондовите пазари в Европа реагираха нервно вчера на радикалните мерки,

...
Фондовите пазари в Европа реагираха нервно вчера на радикалните мерки,
Коментари Харесай

Федералният резерв: Не създаваме рецесия, опитваме се да намалим инфлацията

Фондовите пазари в Европа реагираха нервно през вчерашния ден на радикалните ограничения, които предприе Федералният запас на Съединените щати в опит да овладее инфлацията.

Председателят Джером Пауъл разгласи най-голямото еднократно покачване на главните лихви от 28 години - 3/4 процентен пункт, като даде да се разбере, че би повторил тази стъпка и през юли.

Пауъл се опита да успокои пазарите, че политиката на Федералния запас е добре премислена и че няма да докара до различен огромен проблем в системата:

" Не се опитваме да предизвикаме криза, дано съм явен - опитваме се да реализираме инфлация от единствено два %, каквато би отговаряла най-добре на мощния трудов пазар. Това е задачата ни ", сподели той, представен от БНР.

Швейцарската централна банка също разгласи през днешния ден, че усилва лихвите - за първи път от 2007 година. А Bank of England предприе общоприетоо нарастване с 25 базисни пункта на главната си ставка, само че достигнатото равнище - 1,25 на 100 - е най-високото след 2009 година.

Индексите на тържищата във Франкфурт, Лондон и Париж паднаха с сред 2 и 3 на 100 в средата на работния ден.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР