Фондация „За нашите деца“ започва подготовка за разкриването на Комплекс

...
Фондация „За нашите деца“ започва подготовка за разкриването на Комплекс
Коментари Харесай

„За нашите деца“ вече една стъпка по-близо

Фондация „ За нашите деца “ стартира подготовка за разкриването на Комплекс за ранно детско развиване в постройката на някогашния дом за медик-социални грижи (ДМСГД) „ Св. София “.

Тя беше предоставена на фондацията от Столичен общински съвет вследствие на дейната ми работа по закриването на дома по план „ Пътят към семейство “.

От април до декември предходната година екипът работи интензивно, с цел да помогне на последните 22 деца да изоставен дома и те към този момент живеят в фамилна и близка до фамилната среда.

„ Когато навръх Коледа изведохме и последното дете от тъжната, потискаща постройка, ние си пожелахме да дадем нов живот на постройката на ДМСГД “, споделят от фондацията.

Решението на Столичният общински съвет е основен стадий от осъществяването на това предпочитание, което дава опция да стартира ремонт на постройката, тъй че от мрачна и сива, тя да се трансформира в свежа, цветна и приветлива, изпълнена с живот, щастливи истории и изменени ориси на деца и фамилии, подкрепени от екипите.

Иновативният Комплекс за ранно детско развиване ще събере на едно място Център за социална поддръжка „ Св. София “, Център по приемна грижа „ Св. София “, както и нов Дневен център за деца с увреждания на възраст от 0 до 7 години.

Освен до момента предлаганите услуги от първите два центъра, новоразкритият Дневен център ще предлага оценка на развиването на детето посредством скринингови принадлежности, почасова грижа за деца със характерни потребности, социализиращи действия за децата, образования за родители, асистирана грижа за деца в домашна среда.

В Комплекса ще бъдат предоставени и игрова, спортна и арт лечения, услуги от медицински експерти, както и водна рехабилитация за бебета и деца със характерни потребности и закъснение в развиването.

Комплексът ще носи духа на фамилията, смисъла и значимостта му за израстването, развиването и построяването на детето като персона и не на последно място - посланието за късмет за щастливо детство за всички деца, заобиколени от поддръжката, грижите и любовта на фамилията

Амбицията на „ За нашите деца “ е напълно скоро да сътвори едно вълшебно място за деца в ранна възраст и техните фамилии, място на обич, грижа, чудо и фантазии.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР