Фондация „Глобални библиотеки – България“ отправя покана да се включите

...
Фондация „Глобални библиотеки – България“ отправя покана да се включите
Коментари Харесай

„Глобални библиотеки – България“ - с награди за медии

Фондация „ Глобални библиотеки – България “ насочва покана да се включите в подаването на номинации за годишните й награди. Фондацията е учредена през 2013 година като неправителствена организация в социална изгода. В нейното настоятелство влизат представители на Министерството на културата, Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията, Националният дарителски фонд „ 13 века България “, Националното съдружие на общините, Българската библиотечно-информационна асоциация и Съюза на националните читалища.

Фондацията е правоприемник на Програма „ Българските библиотеки – място за достъп до информация и връзка за всеки “ от интервала 2009 - 2013 година, след предоставено финансиране от американската Фондация „ Бил и Мелинда Гейтс “.

Отличията се присъждат за принос в популяризирането на активността на публичните библиотеки в страната. Те са в четири категории – за национална и районна медия, за спомоществовател и за обществена институция.

Номинациите могат да се вършат от управителните органи на публичните библиотеки и от организации в региона на науката, образованието, осведомителните технологии, библиотечното дело, развиването на локалните общности и на гражданското общество. Допускат се и самономинации на национални и районни медии.

Наградата за медии е в две подкатегории – за национална и за районна медия . Тя ще се присъжда изявления или излъчвания, направени през интервала 7 ноември 2019 година - 14 ноември 2020 година , в които са създадени тематики, свързани с публичните библиотеки.

Наградата за спомоществовател ще се връчва за дарителска активност в поддръжка на акция, план или самодейност, реализирана от Фондацията.

Наградата за обществена институция ще се връчва на институция, която е разширила дейностите си, наложителни по закон, с цел да усъвършенства изискванията за достъп до информация, просвета, познание в публичните библиотеки.

Краен период за изпращане на номинациите - 14 ноември 2020 година .

Наградите са направени от художника Павел Божерянов и ще бъдат раздадени от петчленно жури до края на ноември. Заради пандемията, церемонията ще бъде виртуална.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР