Фондация Българска памет с поредно дарение за българите в Албания.

...
Фондация Българска памет с поредно дарение за българите в Албания.
Коментари Харесай

Фондация Българска памет с поредно дарение за българите в Албания

Фондация " Българска памет " с следващо подаяние за българите в Албания.

На медицинския център в Мала Преспа са дарени биохимичен анализатор, климатици, чанти за незабавна помощ, апарати за кръвно и консумативи. Така, при потребност от здравна помощ, жителите на Мала Преспа няма да пътуват 50 километра до най-близкия медицински център, както е било до момента.

" Специално в тези региони, където исторически знаем, че живеят българи те имат един доста сложен живот. Особено горе в Голо Бърдо са едни региони, които за жалост са откъснати от света. Самите центрове тук - медицински центрове, които са в окаяно положение. Нямат никаква инсталация, нямат елементрани и нужни за първа помощ средства. Ако желаеме в действителност да имаме искания, че има българи тук, би трябвало да покажем малко грижа и да ги попитаме от какво в действителност имат потребност ", сподели Софика Мале, българка от Албания.

От фондацията споделят, че тези дарения са извънредно значими, тъй като по този метод се усъвършенства качеството на живот на всички българи, които живеят в по-отделечените албански региони.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР