Фондът за възстановяване от коронавирусната криза на Европейския съюз в

...
Фондът за възстановяване от коронавирусната криза на Европейския съюз в
Коментари Харесай

"Стандарт енд Пуърс": Фондът за възстановяване ще повиши растежа на ЕС с между 1,5% и 4,1%



Фондът за възобновяване от коронавирусната рецесия на Европейския съюз в размер на 750 милиарда евро би трябвало да увеличи икономическия напредък на единния блок с сред 1,5% и 4,1% в петгодишен интервал според от сполучливото му използване, както и да поддържа кредитния рейтинг на някои от най-задлъжнелите страни членки, съобщи във вторник " Стандарт енд Пуърс " (S&P Global).

Европейските столици работят тази седмица за завършване на съответните държавни проекти, предопределен да възстановят икономическите вреди, породени от Covid-19, както и да рестартират растежа на по-устойчив и по-силен път на развиване.

Сложността на дълготрайното обмисляне и промени, което да дава отговор на условията, че 37% от средствата във фодна отива за битка с изменението на климата и 20% за дигитализиране на стопанската система, значи, че доста страни членки ще отсрочат подаването на своите проекти доникъде на май, отбелязва кредитната организация.

" Разглеждаме проекта на равнище Европейски Съюз като подкрепящ кредитоспособността на европейските суверенни управляващи, макар че способността на националните държавни управления да ползват структурни промени зависи от отслабването на икономическия дисбаланс, който се е влошил заради пандемията “, показаха в своя отчет икономистите и анализаторите на S&P Global.

Те означиха, че прогнозите им за стопански напредък сред 1,5% и 4,1% се отнасят надлежно до сюжетите за по-ниско и по-силно влияние при използването на обособените проекти.



Чрез отхвърлянето на правосъдното оборване на фонда за възобновяване от страна на немските евроскептици, представителите на Европейски Съюз чакат ратификациите в обособените страни членки да приключат до юни, което ще разреши първите заплащания да стартират през юли.

Правителствата, които имат утвърдени проекти, ще могат да получат авансово 13% от каузи от полагащите им се средствата от фонда за възобновяване. Останалите средства ще се оферират на вноски при постигане на контрактувани стадии по съответните проекти.

" Стандарт енд Пуърс " съобщи, че сюжетът с огромно влияние допуска, че 91% от предоставените средства ще бъдат употребявани.

Нормалните проекти за финансиране от страна на Европейски Съюз значат, че приблизително едвам 51% от наличните средства ще бъдат усвоени. Ако се следва този модел, кумулативният напредък ще бъде в размер на 1,5% от Брутният вътрешен продукт през 2026 година, само че " със обилни разлики сред обособените страни ", предвижда рейтинговата организация.

Като цяло европейският оздравителен фонд би трябвало да подкрепи и кредитните рейтинги в миг на възходящ дълг, тъй като " държавните органи на Европейски Съюз имат обилни финансови лостове, които могат да бъдат употребявани с устойчива еластичност спрямо обичайните структурни фондове на Европейски Съюз ", заключва S&P Global.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР