Фондът за национално благосъстояние на Саудитска Арабия Public Investment Fund

...
Фондът за национално благосъстояние на Саудитска Арабия Public Investment Fund
Коментари Харесай

Саудитска Арабия е купила до 5% от акциите на „Тесла“

Фондът за национално богатство на Саудитска Арабия Public Investment Fund (PIF) от началото на годината е придобил сред 3% и 5% от акциите на американския производител на електрически автомобили и слънчеви акумулатори „ Тесла “, оповестява „ Файненшъл таймс “, базирайки се на осведомени източници.

Обемът на вложенията се прави оценка на към 1,7-2,9 милиарда $, изхождайки от котировките на „ Тесла “ при приключването на търговията в понеделник.

Акциите на „ Тесла “ по време на вчерашната търговия скочиха с 4,2%. От началото на годината капитализацията на компанията е повишена с 16% до 58,07 милиарда $.

Делът на PIF не надвишава 5% - прагът, при който вложителите са задължени да разкриват информация за договорката. Ако информацията е вярна, саудитският фонд сега влиза измежду 8-те най-големи акционери в компанията на Илон Мъск.

PIF интензивно влага в многообещаващи високотехнологични компании. По-конкретно, фондът е вложил 3,5 милиарда $ в „ Юбер “, дал е 45 милиарда $ на фонда SoftBank Vision Fund и е вложил 400 милиона $ в американския производител на очила Magic Leap. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР