Flexitarian се използва за човек, който се придържа към вегетариански

...
Flexitarian се използва за човек, който се придържа към вегетариански
Коментари Харесай

Лесно и полезно е да бъдеш флекситарианец

Flexitarian се употребява за човек, който се придържа към вегетариански режим на хранене, само че с известни изключения.

Режимът е подобаващ за всички, които се усещат добре да се хранят по-леко и бесмесно. Но въпреки всичко тялото им не е 100% готово да се лиши от всички артикули с скотски генезис.

Всъщност, флекситарианската диета много се приближава до Средиземномоската. Един от поддръжниците на флекситарианството е Марк Битман, колумнист на списание Time по тематиките за храненето. А диетологът Доун Джаксън Блатнър му посвети книгата си  “The Flexitarian Diet. ” Този режим на хранене е в топ 3 на най-здравословните за тази година, съгласно специалистите.

В книгата на Блатнър, флекситарианците са разграничени на три равнища: новак, напреднал и информиран. Начинаещите могат да стартират като се хранят постно в два дни от седмицата – да вземем за пример сряда и петък. Ако човек се усеща добре с смяната, може да продължи последователно да замества още от животинските артикули в менюто си с растителни. Осведомените употребяват храна с скотски генезис два дни седмично и постят през останалите пет. Общо месото или рибата, които ядат седмично, са 250 грама.

През останалите дни,  залагате на зеленчуци, ориз, бобови. Ако един път се посветите на това да се храните постно, последователно ще започнете да откривате най-различни и вкусни ястия без месо, за които даже не сте и помисляли преди.

  • Ще увеличите приема на зеленчуци.  Не е нужно салатата ви да е “скучна ” и малко след нея отново да се чувствате гладни. Добавете към нея крутони, ядки, ленено семе, царевица.
  • Избягвайте модифицираните храни!
  • Ядките  ще ви заситят сред главните хранения.
  • Открийте киноата, която   е богата на протеини и засища задълго.

Не забравяйте:  Флекситарианската диета разрешава три съществени хранения дневно. Препоръчва се на закуска да одобряваме 300 калории, с обяда – 400, а на вечеря 500. Междинните хапвания не би трябвало да съдържат по повече от 150 калории, тъй че цялостният ви банкет за деня да е 1500 калории. Алкохолът е разрешен в доста умерено количество!

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР