ФК Хебър от Трета аматьорска лига има в момента по-добра

...
ФК Хебър от Трета аматьорска лига има в момента по-добра
Коментари Харесай

Испански треньори: Хебър е с по-добра база от Еспаньол

ФК Хебър от Трета аматьорска лига има сега по-добра спортна база от елитния Еспаньол.
Тази констатация направи испанският методист Нандо Олмо, който през вчерашния ден организира открит урок с треньорите от футболната Академия на Хебър в Пазарджик.
В ролята на " възпитаници " бяха момчетата от гарнитурата на треньора Стоил Фърцов.
Испанецът е в града ни от началото на седмицата по покана на основния методист на хебърци - сънародникът му Оскар Хименес и остана меко казано удивен от спортната база на " зелените ".
Не чаках да видя нещо сходно. Предполагах, че имате един формален терен и най-вече още 1-2 подготвителни. Това, което обаче заварих тук меко казано ме впечатли.
Школа с над 300 деца и подготвителна база на европейско равнище не чаках, призна Нандо Олмо, който уверено добави, че примерно клуб като барселонския Еспаньол няма тези условия за своите млади гении.
Нандо Олмо ще остане в Пазарджик до края на тази седмица с цел да се запознае в детайли с работата на всички гарнитури от школата на Хебър.
Всеки ден Нандо и Оскар организират по един открит урок, на който с изключение на шефът на школата Спас Спасов участват и всички наставници от другите селекции на клуба.
По предложение на методиста на Хебър Оскар Хименес напълно скоро в Пазарджик ще стартират да идват млади и лицензирани фрагменти от испанската футболна школа, който да натрупат процедура в Академията на пазарджишкият клуб.
Това несъмнено няма да коства нищо на нашите с изключение на разноските на спане и храна на испанците.
Идеята е по този метод нашите над 10 треньори в школата да " попият " и след това да ползват на процедура най-новите методики и разработки от модерния западен футбол, разяснява шефът на Академията на Хебър Спас Спасов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР