ФК Ботев Пловдив, най-старият футболен клуб в България, наскоро направи

...
ФК Ботев Пловдив, най-старият футболен клуб в България, наскоро направи
Коментари Харесай

Български футболен отбор от първа лига започва да приема Биткойн

ФК Ботев Пловдив, най-старият футболен клуб в България, неотдавна направи новаторска стъпка, като вкара криптовалута за транзакции във фенмагазините и на трибуните по време на мачовете в българската Първа лига.

Клубът, основан преди повече от век, направи този скок в цифровия свят, като интегрира Биткойн и Lightning за peer-to-peer заплащания, като възнамерява да разшири този метод на заплащане до продажбата на билети и онлайн магазина си.

Тази трансформираща стъпка беше осъществена посредством стратегическо партньорство с BTCPayServer, прочут процесор за заплащания с Биткойн. Изпълнението на преводите с Биткойн беше улеснено от CryptoDesk.bg, в съдействие с Bitcoinize.com за обезпечаване на нужните устройства за продажба (Point of Sale – PoS).

Антон Зингаревич, президент на клуба, изрази ентусиазма си от прекосяването към цифровата валута. Той акцентира големия капацитет, който има Lightning Network, и планува преводите с Биткойн да станат толкоз публикувани, колкото и потреблението на интернет в всекидневието ни. Зингаревич посочи удобството, което тази интеграция предлага на почитателите и заинтригуваните страни на клуба.

Фокусът на клуба не е ориентиран само към интеграцията на Биткойн. Те също по този начин обновиха онлайн наличието си, като актуализираха формалния си уеб страница, усъвършенстваха британските си канали в обществените медии и се причислиха към Nostr – децентрализиран протокол за платформи за обществени медии. Този ход разрешава на почитателите да бъдат в крайник с последните вести за Пловдив в Nostr.

Инициативата на ФК “Ботев ” Пловдив е в унисон със стъпките, подхванати от Реал Бедфорд, футболен клуб от Обединеното кралство, прочут с това, че пръв одобри Биткойн. Питър Маккормак, ръководител на Реал Бедфорд, похвали постъпката на българския клуб, заявявайки: “Невероятно е да забележим по какъв начин от ден на ден футболни клубове възприемат капацитета на Биткойн. Това освен покачва триумфа на техния клуб, само че и доста способства за повишение на осведомеността за Биткойн ”.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР