Физически център за подпомагане на хора, търсещи закрила, вследствие на

...
Физически център за подпомагане на хора, търсещи закрила, вследствие на
Коментари Харесай

Областният координационен център в Кюстендил разкри физически център за украински граждани

Физически център за подкрепяне на хора, търсещи протекция, в резултат на войната в Украйна, отвори порти в постройката на Областна администрация-Кюстендил, в гр. Кюстендил, ул. „ Демокрация “ № 44, ет. II.

Той е построен в осъществяване на Заповед № Р-36/04.03-2022г. на Министър-председателя на Република България към Областния координационен център за подкрепяне на украински жители.

Центърът е самодейност на регионалния шеф на Кюстендилска област Катя Димитрова, със съдействието на локалните управляващи, териториалните поделения на изпълнителната власт и с необятното присъединяване на жителите и бизнеса. Целта еоказване на помощ на търсещите протекция жители на Украйна в Кюстендилска област, в границите на правата и опциите, предоставени по програмата за краткотрайна протекция.

Основните функционалности, които ще реализира центърът са:
събиране на информация, нужна за директно и следващо подкрепяне на търсещите протекция.координация сред институциите и гражданските организации и доброволците.предоставяне на информация на търсещите протекция и на тези, които желаят да оказват помощ.предоставяне на неща от първа нужда (базови потребности).психологическа поддръжка.грижа за децата.настаняване, когато такова не е обезпечено централно.осигуряване на превоз до местата за настаняване.
В Областния координационен център е основана зона за деца, както и зона за изчакване на търсещите поддръжка. В центъра са включени доброволци, които владеят съветски език, както и психолози и лица за обезпечаване занимания за децата. Центърът са незабавна здравна помощ-Кюстендил ще оказва здравна помощ на лицата, нуждаещи се от такава, а филантропичното подкрепяне ще се реализира със съдействието на Българския червен кръст.

Припомняме, че към Областния координационен център е дейна денонощна „ гореща линия “, с номер 0885939322, за жители и доброволци, на която се дава информация за дарения, информация за обезпечаване настаняване и информация за обезпечаване на превоз.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР