Фитнес инструктор и ученик на 10 години стигнаха едновременно до

...
Фитнес инструктор и ученик на 10 години стигнаха едновременно до
Коментари Харесай

Фитнес инструктор и 10-годишен ученик спасиха кръста в Поморие



Фитнес инструктор и възпитаник на 10 години стигнаха по едно и също време до кръста в Поморие. 32-годишният Илиян Христов първи избави кръста, само че с жест показа достижението с най-малкия участник в ритуала -четвъртокласникът Щерион:

„ Малкият хвана втори кръста, само че аз му го дадох на него-да е живо и крепко детето. За първи път скачам. Важно е, че опитахме и го направихме. Бях се се подготвил предходната година, само че тогава нямаше обред. Важно е човек да бъде деен и да пробва! “

Христов е от Поморие, от 20 години се занимава със спорт. От 2010 година е личен треньор. Дълги години е работил в столицата. Наскоро се е върнал в родния град.

23-ма смелчаци се включиха в ритуала на Йордановден. Кметът на Поморие Иван Алексиев съобщи:

„ Богоявление е прекрасен празник, времето е хубаво, доста хора се събраха. Най-радостното е, че в Поморие тази традиция още веднъж бе спазена и кръста бе избавен, взе участие и едно дете, което съумя, това е доста значимо, с цел да продължат традициите в нашия град! “

Заради прогнозата за мощен вятър, вместо на бул. „ Яворов “, ритуалът за първи път се организира на вълнолома на Източния плаж. Заради пандемията предходната година той не се състоя.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР