Фирми отказват дейности по няколко проекта в Община Стара Загора,

...
Фирми отказват дейности по няколко проекта в Община Стара Загора,
Коментари Харесай

Живко Тодоров: Фирми отказват дейности по няколко проекта в Община Стара Загора


Фирми отхвърлят действия по няколко плана в Община Стара Загора , заяви за Радио Стара Загора кметът Живко Тодоров. Причината по думите му е задълбочаващата се рецесия, подбудена от войната в Украйна и поради непрекъснато повишаващите се цени на консумативите и електрическата енергия. Кметът изясни, че съвсем всички компании, с които общината работи са декларирали, че не могат да изпълнят отговорностите си. Една част от тях са поискали промяна на договорите си, а друга част са се отказали от обектите.

 „ Все още изчакваме страната да вземе решение за този проблем. Вече два месеца обаче, нямам изясненост ще има ли индексация на цени “, сподели Тодоров.

По думите му снабдители на храни за детските градини също се отхвърлят поради нарасналите цени на продуктите.

Toй добави, че чака актуализация на бюджета да бъде импортирана през лятото. 

Заради инфлационните процеси са били съкратени чиновници от звено „ Озеленяване и комунални действия “ и това затруднява поддръжката на зелените площи в Стара Загора.

  " Това се наложи, с цел да бъдат спестени средства за други разноски на Общината ", сподели кметът и разясни, че от тази седмица стартира наемането на нови чиновници на цивилен контракт.

Въпреки компликациите, пред които се изправя локалната администрация, размерът на налозите и таксите няма да бъде увеличаван, сподели още Живко Тодоров. 

Цялото изявление чуйте в прикачения звуков файл. По обявата работи: Николета Петрова
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР