Фирмата Телетол, която ще събира тол таксите, е изпратила заплашително

...
Фирмата Телетол, която ще събира тол таксите, е изпратила заплашително
Коментари Харесай

Заплашват Свиленски заради разкрития за тол системата

Фирмата " Телетол ", която ще събира тол таксите, е изпратила заплашително писмо до ръководителя на предизборния щаб на Българска социалистическа партия Георги Свиленски. В него се упорства той да се извини, да бъде охулен и дисциплинарно осъден от управлението на Българска социалистическа партия, да напусне Народното събрание и обществено да опровергае свое изказване в медиите, че сдружението е обвързвано с офшорка. Освен това от " Телетол " желаят Свиленски да принуди осведомителните уеб сайтове разкритията му да бъдат заличени. Не единствено няма да направя всичко това, а заставам зад всяка дума, която съм споделил преди седмица, и ще продължа да приказвам в бъдеще, безапелационен е той.

Свиленски дефинира писмото като опит за стопански напън. " Не са нацелили индивида, нито партията. Никога не съм си разрешавал да разясня обстоятелства, без да съм ги ревизирал, без да имам документи ", акцентира той. Продължавам да настоявам, че в основата на сдружението, на което е предоставено събирането на тол такси, стои офшорна компания, сподели Свиленски и сподели скица за свързаността на " Телетол " с офшорка. От нея излиза наяве, че 30% от капитала на сдружението е благосъстоятелност на компания, чийто капитал е 100% благосъстоятелност на друга компания, която при учредяването си е благосъстоятелност на кипърска офшорка. " Калоян Борисов, който е публично упълномощеното лице да съставлява компанията, трансферира посредством джиросване акциите, благосъстоятелност на кипърската офшорка, на собствен родственик. Същият той е в съвета на шефовете на " Телетол " дружно с певицата ЛиЛана и индивида, който желае моето премахване ", посочи Свиленски. Няма да разреша българските превозвачи, които сякаш всички защитавахме по пакета " Макрон ", да бъдат заставени да отчисляват към компании в основата си с офшорно присъединяване или офшорно минало и подставени лица ", безапелационен е Свиленски.

Няма да допуснем милиардери от публични поръчки в комбина с ГЕРБ да споделят какво да прави партията ни, разяснява зам.-председателят на Българска социалистическа партия Кирил Добрев. По думите му за повторно мастити предприемачи, натрупали милиарди, раздадени от това държавно управление, се пробват да заплашват Българска социалистическа партия. Добрев напомни, че пет строителни компании, които са лапнали 15 милиарда публичен запас, са се пробвали да забранят на Българска социалистическа партия да влиза в Народно събрание поради поискана инспекция за качеството на издигнатите от тях обекти. " Беше ни поискана оставка и поради запитване за какво най-скъпото в Европейски Съюз кръстовище във Варна е протекло. Наглостта няма граници. " Наглостта и методът, по който са се вплели страна, компании, бизнес, са достигнали изродени равнища ", безапелационен е Добрев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР