Фирмата, собственик на столичния мол Парадайз, направи дарение на стойност

...
Фирмата, собственик на столичния мол Парадайз, направи дарение на стойност
Коментари Харесай

Собственикът на столичен мол дарява 150 000 лева на общината

Фирмата, притежател на столичния мол " Парадайз ", направи подаяние на стойност 150 000 лв. на Столичната община. 50 000 лв. от сумата са за дрон и екипировка за дирекцията " Аварийна помощ и предварителна защита ", а останалите средства са за ремонт на пл. " Йоан Павел Втори " в кв. " Лозенец ".

Приемането на дарението беше утвърдено от общинския съвет на изключителното му съвещание в понеделник, 30 декември.

Дарението е от компанията " Булфелд ", която е благосъстоятелност на южноафриканския фонд NEPI Rockastle. Тя е притежател на комерсиалния център " Парадайз ", а от няколко години има и план за построяването на небостъргач в съседство. Високата постройка получи редица утвърждения от локалната власт, само че към момента няма позволение за градеж. Плановете за повдигането ѝ преди време провокираха неодобрение.

По неразбираема причина в този момент " Булфелд " желае да подари на общината 150 000 лв.. В отчета, който общинските съветници трябваше да гласоподават, с цел да се одобри дарението, не се споделя за какво и по какъв начин компанията е избрала средствата ѝ да отидат точно за екипировка и дрон за спешната дирекция и за ремонт на площад в " Лозенец ". Това провокира и рецензиите на съветниците от " Демократична България ", както и на самостоятелния Борис Бонев.

" Има голям пропуск в отчета - липсват претекстове - за какво тази сума, за какво тези действия ", разяснява Иво Божков от " Демократична България ". Според него би трябвало да се уточни и дали компанията има някакви планове - бъдещи, сегашни, минали в общината. Според него в противоположен случай могат да се създадат спекулации за спор на ползи, защото в предходния си мандат общинският съвет е дал своя вот " значими " за донора точки.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР