Фирмата, обвинена от общинския съветник Борис Бонев за скъпото осветление

...
Фирмата, обвинена от общинския съветник Борис Бонев за скъпото осветление
Коментари Харесай

УМИШЛЕНА ЛЪЖА: Фирмата, обвинена от Бонев за скъпите улични лампи, го заплаши със съд

Фирмата, упрекната от общинския консултант Борис Бонев за скъпото осветяване в София, го заплаши със съд. Това се показва в формалната позиция на " ЛОГ-СИБЕРИЯ " ЕООД.

Изказаните от общинския консултант Борис Бонев изказвания са манипулативни, като изваждат от подтекст разнообразни обстоятелства, с цел да се сътвори неотговарящо на истината подстрекателство, написа в позицията.

От " ЛОГ-СИБЕРИЯ " показват, че единичното сравняване на обособени цени е извънредно неточно, защото публичната поръчка включва два съществени съставния елемент с друга тежест, които се правят оценка дружно.

Бонев е извадил обособени единични цени за създаване на нови осветителни тела на компанията и е пропуснал да означи цените за техническа поддържка, които са главен детайл на поръчката, смятат от компанията.

За нас този пропуск е изцяло тенденциозен, тъй като в него се вижда, че цените на " ЛОГ СИБЕРИЯ " за поддръжка са сензитивно по-ниски от тези на другата компания, безапелационни са от компанията.

Те твърдят, че по никакъв метод не ощетяват бюджета на Столичната община, а в противен случай - фирмената им тактика е построена въз основата на минимална цена за поддръжка на месец, която се заплаща наложително като твърда цена по договаряне. От компанията разясняват, че по-високите цени за вероятно новоизграждане са на база потреблението на висококачествени материали, които понижават нуждата от почтено техническо обслужване и поддръжка.

" Цената за улична лампа от към 5000 лева, която господин Бонев акцентира, не се отнася за просто слагане на лампа, а създаване на мрежа, дирек и осветително тяло, с всички останали съставни елементи, като в тази цена се включва и труда на експерти и нужната машинизация - вишки и строителна техника ", разясняват от " ЛОГ СИБЕРИЯ ".

В позицията се показва още, че изказванията за заплата от 7000 лева са " не просто манипулативни, само че и изцяло умишлена неистина ". В член 8 от контракта със Столичната община е записано, че в посочените цени са включени всички разноски, в това число тези за личния състав, който извършва поръчката и управителния екип, настояват от " ЛОГ-СИБЕРИЯ ".

" Столична община не дължи възнаграждение на каквито и да е други разходи, направени от изпълнителя цитираните 40 лева на час се дължат само и единствено в случай че бъдат предоставени непредвидени по този контракт действия, които не са включени в ценовото предложение. До момента Столична община не е възлагала никакви изключителни действия и практиката демонстрира, че такива в сходни поръчки няма ", показват от " ЛОГ СИБЕРИЯ ".

За даване на погрешна и манипулативна информация, уронваща името на компанията, Борис Бонев предстои на правосъдна отговорност, декларират още от компанията.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР