Фирмата, която извършва дейностите по чистота в община Сливен –

...
Фирмата, която извършва дейностите по чистота в община Сливен –
Коментари Харесай

Фирмата по чистота в община Сливен поиска прекратяване на договора

Фирмата, която прави дейностите по непорочност в община Сливен – ДЗЗД „ Грийн партнърс – БКС “, изиска преустановяване на контракта.

Причината е високата инфлация и невъзможността да продължи да извършва дейностите по старите цени. Това излиза наяве от писмо на компанията до управлението на общината.

 Кметът Стефан Радев и специалисти от администрацията организираха среща, на която разискаха проблема. „ Ще се търси оптимално решение за излаз от обстановката, с цел да се предотврати рецесия с боклука. Независимо какво ще е развиването по случая, за хората няма да има покачване на промила в размера на такса боклук “, увери кметът.

 Въпросът за прекратяването на контракта е поставян от компанията още напролет. Водени са редица диалози с нея досега. По гледище на Община Сливен даването на услугата продължи поради предстоящи промени в Закона за публичните поръчки /ЗОП/ по повод актуализиране на цените по подписани контракти поради инфлацията. През август в измененията беше записано, че актуализация на цените може да се направи на база методика, направена от Министерски съвет. Към момента е призната методика единствено за договорите за строителство, само че не и за дълготрайните контракти за услуги.

 Заради полученият юридически вакуум, най-вероятно Община Сливен ще предприеме преустановяване на контракта и оповестяване на нова социална поръчка. Ще се водят договаряния с компанията да прави дейностите по непорочност до избор на реализатор, с цел да не се прекъсва процеса по сметосъбиране, сметоизвозване и други действия по чистотата. Ще бъде изследван и опитът на други общини в страната в сходни проблеми.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР