Двама младежи се явиха вчера в съдебната зала, за да

...
Двама младежи се явиха вчера в съдебната зала, за да
Коментари Харесай

Осъдиха момчета за кражба на часовници за близо 2 бона

Двама младежи се явиха през вчерашния ден в правосъдната зала, с цел да чуят присъдите си за откраднати преди 2 години часовници за близо 2000 лв..

По силата на реализирано в правосъдна зала на Районния съд във Варна съглашение те – надлежно на 21-години и 19-години, получиха разнообразни санкции. На по-големия бе наложено условно наказване от 4 месеца отнемане от независимост, отсрочено с 3 години изпитателен период. Неговият 19-годошен съизвършител, който е направил действието като малолетен, получи наказване " пробация “ и за период от 6 месеца следва наложително да се записва по сегашен адрес, с честота два пъти седмично, ккто и да организира периодически срещи с пробационни чиновници.

Самата кражба е осъществена на 29 май 2022г. от щанд за часовници, ситуиран на партерното равнище във варненски мол. Късно вечерта, когато комерсиалният щанд към този момент не работел и в близост не се виждали хора, двамата, до момента в който се разхождали в мола с още две малолетни момчета, решили да извършат кражба. Изкъртили металните лайсни на двете най-горни витрини, всяка от които била захваната с няколко винтчета, отворили ги и оттова взели общо 18 часовника. Общата стойност на инкриминираните движимости възлиза на към 2000 лв.. След подаден сигнал на сутринта в полицията, причинителите били открити. Впоследствие породените от действието имуществени вреди са били възобновени.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР