Фирмата Инерком обжалва решението на Комисията за защита на конкуренцията,

...
Фирмата Инерком обжалва решението на Комисията за защита на конкуренцията,
Коментари Харесай

Славчо Нейков: Решението на КЗК за продажбата на ЧЕЗ е част от политическата конюнктура

Фирмата ”Инерком ” апелира решението на Комисията за защита на конкуренцията, която забрани на компанията да купи сдруженията на чешката ЧЕЗ в България.
От " Инерком " оповестяват, че са подали тъжба във Върховния административен съд против решението на Комисия за защита на конкуренцията от 19 юли. Според адвокати обжалването на акта не анулира възбраната на договорката. Това решение е по-скоро част от политическия пейзаж, разяснява Славчо Нейков, ръководител на УС на Института за енергиен мениджмънт:

" В подтекста на решението на Комисия за защита на конкуренцията и последващата стъпка от страна на " Инерком " първото, което би трябвало доста дебело да подчертаем, е, че става въпрос за деяние в границите на закона – способен орган се е произнесъл, това е Комисия за защита на конкуренцията, планувана е опция за обжалване и „ Инерком “ е подхванал съответната стъпка. По-интересни са детайлите, а те, съгласно мен, сочат, че това решение е по-скоро част от политическата обстановка, в сравнение с едно без значение и обосновано от юридическа позиция решение на способена институция ".

Според Нейков самият факт, че " Инерком " апелира решението на Комисия за защита на конкуренцията, е задоволително мощна индикация, че компанията има съществени ползи към договорката:

" Това, което може да направи Върховен административен съд, в случай че одобри причините на " Инерком ", посочени в жалбата, е да върне делото в Комисия за защита на конкуренцията, където процедурата стартира още веднъж, към този момент на база на наложителните инструкции, които ще даде Върховен административен съд. И ЧЕЗ, и " Инерком ", както и всеки вложител в сходна обстановка, би си търсил правата, тъй като става дума за извънредно доста пари, става дума и за известност. Нямам подозрения, че в случай че бъдат употребявани всички законоустановени механизми и не бъде реализиран резултатът, който целят фирмите, те съществено ще оценят опцията да си търсят и този вид права по специфичния ред, който е очакван в закона “.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР