Фиорентина разби с 6:0 Дженоа в мач от 22-ия кръг

...
Фиорентина разби с 6:0 Дженоа в мач от 22-ия кръг
Коментари Харесай

Фиорентина с разгромна победа в Италия

Фиорентина разруши с 6:0 Дженоа в мач от 22-ия кръг на Серия " А " и срожи завършек на серията си от три следващи издънки. Попаденията вкараха Алваро Одриосола, Джакомо Бонавентура, Душан Влахович, Лукас Торейра и Кристиано Бираги, който се разписа на два пъти. Играчите на отбора от Флоренция могат да съжаляват, че не вкараха още голове, откакто Душан Влахович пропусна дузпа.

Благодарение на триумфа Фиорентина се изкачи на шесто място във краткотрайното класиране с 35 точки. Петият Ювентус е с 41. Дженоа от своя страна не престават да са в зоната на изпадащите с едвам 12 точки в актива си.

Домакините започнаха чудесно мача и можеха да поведат още в 11-ата минута, когато получиха право да изпълнят дузпа, откакто Рикардо Сапонара бе повален в пеналта на Дженоа. Зад топката застана Душан Влахович, който стреля мощно, само че Салваторе Сиригу съумя да избие. В 15-ата минута Фиорентина въпреки всичко стигна до гол. Алваро Одриосола се възползва от отскочила в пеналта топка и от близко се разписа за 1:0. Ситуацията бе прегледана с ВАР поради подозрения за засада, само че се оказа, че такава няма и попадението бе зачетено.

Играчите на " виолетовите " осъществиха втори гол в 34-ата минута. Негов създател стана Джакомо Бонавентура, който се оказа на отлична позиция в пеналта и от няколко метра не остави късмет на стража на Дженоа. В 42-ата минута Фиорентина направи преднината си класическа след гол на Кристиано Бираги, който се разписа със страховит удар от фаул от далечно разстояние.
В 51-ата минута Фиорентина вкара четвърто попадение. Джакомо Бонавентура откри Душан Влахович на границата на наказателното поле и сърбинът с акуратен удар матира излезлия напред вратар на противника.
Отборът от Флоренция продължи да диктува събитията на терена и в 69-ата минута стигна до пето гол. Кристиано Бираги се разписа за повторно след ново отлично осъществяване на свободен удар. Малко преди края на срещата Лукас Торейра оформи крайното 6:0. Той се възползва от положително подаване на Джонатан Иконе.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР