Финтех компанията Revolut съобщиха публично, че главният финансов директор напуска

...
Финтех компанията Revolut съобщиха публично, че главният финансов директор напуска
Коментари Харесай

Главният финансов директор на Revolut напусна компанията

Финтех компанията Revolut оповестиха обществено, че основният финансов шеф напуща поста и компанията. 31-годишният Микко Саловаара престоя на този пост две години – той заема позицията от 2021 година насам. От компанията оповестяват, че Саловаара напуща заради персонални аргументи. Говорителят на компанията, съобщил за напускането не прецизира кой ще го замести на поста.

Finansial Times, които първи оповестиха новината привеждат това, че последните месеци за Revolut не са от най-спокойните. През март одиторската компания BDO разгласява след изработен от тях разбор квалифицирано мнение по отношение на сметките във компанията, алармирайки, че част от информацията, обвързвана с приходите на Revolut, изнесена от самата компания може да е значително неточна.

Това на собствен ред предизвика вниманието на регулаторите, което забави в допълнение чакания от Revolut банков лиценз, който локалните финансови институции се чака да издадат на компанията. Revolut подават искане за издаването на подобен още преди две години. Англия се явява сериозно значим пазар за упоритостите на компанията, която желае да се трансформира в световен финансов състезател. Financial Times пишат, че тези две години са извънредно дълъг интервал за локалните регулатори, които издават сходни лицензи нормално за по-малко от година. Предоставянето на лиценз за територията на Обединеното кралство освен ще разреши на компанията да предлага цялостния портфейл от услуги на своите 8.5 милиона клиенти, които Revolut към този момент има на Острова, само че ще послужи като гаранция за надеждността на компанията и пред другите международни пазари. По-рано този месец основният изпълнителен шеф на Revolut Ник Сторонски съобщи, че забавянето е предизвикано от световната икономическа неустановеност през днешния ден, която кара регулаторите да бъдат внимателни в решенията си.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР