Fintech компанията в областта на p2p кредитирането iuvo достигна 6

...
Fintech компанията в областта на p2p кредитирането iuvo достигна 6
Коментари Харесай

IUVO достигна над 6 млн. евро инвестиции

Fintech компанията в региона на p2p кредитирането iuvo доближи 6 млн. евро вложения през първите 15 месеца от своето битие. Тези пари са вложени от над 2500 вложители от повече от 60 страни по целия свят при годишна рентабилност до 15%. Благодарение на услугата на iuvo потребителите са осъществили действителна рентабилност от 8,9% през последните 12 месеца.

Големият растеж на вложенията в iuvo се дължи на дейното присъединяване на български вложители в платформата, които не отстъпват по размери на вложенията на европейските вложители. Добрите резултати в България са доказателство, че страната е в крайник с новите международни трендове, наложени от споделената стопанска система. За малко над една година компанията доближи растеж над 30% на месечна база, и до над 75% пазарен дял в България.

От края на октомври iuvo работи с нов сътрудник, който е една от най-големите небанкови финансови институции в Румъния – iCredit. С портфейл от 18 млн. евро iCredit листва в iuvo главните си артикули, които са потребителски заеми сред 85 и 1300 евро с интервал на погасяване от 3 до 15 седмици. Благодарение на това партньорство потребителите на iuvo могат да влагат и в румънски леи.

Наред с динамичния си напредък, през миналите няколко месеца iuvo показа българския пазар на няколко интернационалните финансови конгреси в р2р вложението. През октомври Ивайло Иванов показа iuvo на най-големия европейски конгрес за кредитиране и fintech Lendit Europe, а през миналата седмица той взе присъединяване и в AltFi Global Summit в Амстердам. По-рано през годината компанията стана част от организацията Finance Estonia.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР