Финландският пилот на Мерцедес Валтери Ботас, който в края на

...
Финландският пилот на Мерцедес Валтери Ботас, който в края на
Коментари Харесай

Ботас най-бърз в първата тренировка за Гран При на САЩ

Финландският водач на Мерцедес Валтери Ботас, който в края на този сезон ще напусне първенците по посока Алфа Ромео, записа най-хубаво време в днешната първа свободна подготовка за неделната Гран При на Съединени американски щати. На пистата в Остин втори остана неговият съотборник Люис Хамилтън.

Седемкратният международен първенец записа време с едвам 0.045 сек. по-бавно от това на съотборника си, като и двамата със мощното си движение дадоха поръчка за продобиване на утрешната квалификацията. Макс Верстапен нямаше отговор на скоростта, която демонстрираха водачите на Мерцедес, и остана трети с закъснение от близо секунда зад водача Ботас. 

Младата звезда на Ферари Шарл Леклер още веднъж съумя да запише малко по-добро време от съотборника си Карлос Сайнц. Монегаскът се класира четвърти, а испанецът остана пети, като и двамата са надалеч от водачите с закъснение от секунда и половина. 

Пиер Гасли от тима на Алфа Таури записа шесто време, а седми остана вторият водач на Ред Бул Серхио Перес. Мексиканецът още веднъж бе доста по-бавен от съотборника си Верстапен, изоставайки от времето на нидерландеца с цяла секунда. 

Британският водач на Макларън Ландо Норис записа осми резултат, а девети остана Антонио Джовинаци за Алфа Ромео. Подреждането в топ 10 добави другият водач на италианския отбор – ветеранът Кими Райконен.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР