Финландската гранична охрана заяви днес, че руските власти вероятно са

...
Финландската гранична охрана заяви днес, че руските власти вероятно са
Коментари Харесай

Финландия: Руската охрана вероятно е замесена във вълната от мигранти


Финландската гранична защита съобщи през днешния ден, че съветските управляващи евентуално са били мощно ангажирани в превозването на мигранти до два гранични пункта, които са останали отворени , до момента в който Финландия се стреми да ограничи потока от мигранти от страната Това оповестява " Ройтерс ".

Повече от 500 търсещи леговище, най-вече от Йемен, Сомалия, Сирия и Ирак, дойдоха във Финландия през Русия през последните две седмици. Това накара Хелзинки. Страната упреква Москва, че..

Докато Хелзинки, мигрантите идват от Русия, натоварени в коли и камиони. След това им биват давани колела покрай финландската граница за последния сектор, твърди ръководителят на правния отдел на финландската гранична защита Томи Кивенджуури. " Много евентуално е съветските управляващи да вземат участие интензивно в транспортната интервенция . Много евентуално граничните чиновници да вземат участие от тяхна страна ", разгласи той пред " Ройтерс ".

Финландия и Русия взаимно не разрешиха прекосяването на границата пешком. Миналата седмица финландската гранична защита едностранно забрани велосипедите, само че Русия продължава да разрешава на мигрантите да минават с велосипед. Само два отдалечени северни гранични пункта във Вартиус и Сала не престават да получават молби за леговище от мигранти , откакто Финландия затвори четири гранични пункта и.
 Песков: Финландия избра пътя на борбата с Русия
Песков: Финландия избра пътя на борбата с Русия

Той дефинира решението за затваряне на гранични пунктове като голяма неточност

В понеделник представителят на Кремъл Дмитрий Песков отхвърли обвиняването на Финландия, че Русия съзнателно тласка незаконни мигранти към границата и сподели, че съветската гранична защита извършва отговорностите си в сходство с разпоредбите.

На Граничен контролно-пропусквателен пункт Сала 41 мигранти, произхождащи от Афганистан, Йемен, Мароко и други дойдоха на колела през днешния ден , заяви Лапландската гранична защита в обява.

На пропускателния пункт Вартиус са пристигнали 16 мигранти от Сирия и Сомалия до този следобяд , като се чака да дойдат още, сподели капитан Йоуко Кинунен. Температурата в региона падна до минус 10 градуса по Целзий през днешния ден. " Две дами дойдоха измръзнали ", сподели той пред " Ройтерс ", като добави, че не са били облечени уместно.

Томи Кивенджуури посочи, че достъпът до граничната зона от съветска страна се управлява от съветските управляващи.

" Граничната зона е по-широка от съветска страна, а тези хора не се позволяват свободно в граничната зона. Те се транспортират от отвън зоната съвсем непосредствено до пропускателния пункт ", добави той.

Финландският имиграционен орган " Мигри " разгласи, че всички получени молби за леговище се обработват, само че организацията бързо наблюдава хора отвън страната, които явно нямат право на леговище. " Една типична причина за ускорената процедура е, че обещано лице не е показало учредения за интернационална протекция, а е подало молба за леговище, базирайки се да вземем за пример на финансови аргументи ", изясни шефът на отдела за леговище на " Мигри " Анти Лехтинен.
 И Естония упрекна Русия за мигрантски напор
И Естония упрекна Русия за мигрантски напор

Москва насочва мигранти от трети страни без документи към естонските гранични пунктове
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР