Финландия забрани влизането на чужденци, които не са ваксинирани срещу

...
Финландия забрани влизането на чужденци, които не са ваксинирани срещу
Коментари Харесай

Финландия затвори границите си за неваксинирани

Финландия забрани влизането на чужденци, които не са имунизирани против COVID-19. Мярката влезе в действие в 14 ч. по Гринуич (16 ч. българско време) във вторник, съобщи Франс прес.

Финландското министерство на вътрешните работи заяви след държавно съвещание, че единствено негативен тест за ковид към този момент няма да е задоволителен за влизане в страната. Чуждестранните пасажери ще би трябвало да показват също по този начин доказателство, че са изцяло имунизирани против COVID-19 или са изкарали причиняваното от новия ковид инфекциозно заболяване. 

Мярката важи и за жителите на останалите страни от Европейския съюз.

Изключение ще се прави единствено за чужденци, които не са навършили 16 години, или са от избрани групи - с непрекъснато местопребиваване във Финландия, дипломати и други.

Миналата седмица финландското държавно управление разгласи, че от вторник ще изисква негативен тест за ковид от всички хора, влизащи в страната, даже да са имунизирани против коронавирус, с цел да спре увеличението на новите инфектирани, обвързвано с появяването на новия вид Омикрон. На съвещание по обед кабинетът обаче реши да затегне в допълнение разпоредбите. От началото на пандемията във Финландия, с население от към 5,5 милиона души, са регистрирани повече от 236 хиляди случая на ковид. Над 1500 от инфектираните са умряли.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР