Финландия забрани влизането на чужденци, които не са ваксинирани срещу

...
Финландия забрани влизането на чужденци, които не са ваксинирани срещу
Коментари Харесай

Финландия забрани влизането на неваксинирани чужденци заради Омикрон

Финландия забрани влизането на чужденци, които не са имунизирани против COVID-19, осведоми " Франс прес ".

Финландското вътрешно министерство разгласи след държавно съвещание, че само негативен тест за ковид към този момент няма да е задоволителен за влизане в страната. Чуждестранните пасажери ще би трябвало да показват също по този начин доказателство, че са напълно ваксинирани срещу COVID-19 или са изкарали заболяването.

Мярката важи и за жителите на останалите страни от Европейския съюз.

" Независимо от произхода на задграничния жител, всеки би трябвало да показа имунизационен документ и негативен тест на по-малко от 48 часа ", предизвестиха от финландската гранична полиция.

Изключение ще се прави единствено за чужденци, които не са навършили 16 години, или са от избрани групи - с непрекъснато местопребиваване във Финландия, дипломати и други

Миналата седмица финландското държавно управление разгласи, че от през днешния ден ще изисква негативен тест за ковид от всички хора, влизащи в страната, даже да са имунизирани, за да спре увеличението на новите инфектирани, обвързвано с появяването на новия вид " Омикрон ".

Днес кабинетът обаче реши да затегне в допълнение разпоредбите. От началото на пандемията във Финландия, която е с население от към 5,5 млн. души, са регистрирани повече от 236 хиляди инфектирани, от които над 1500 души са умряли.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР