Финландия ще върне на произведения на изкуството, които са били

...
Финландия ще върне на произведения на изкуството, които са били
Коментари Харесай

Финландия връща на Русия изкуство за 46 млн. долара

Финландия ще върне на творби на изкуството, които са били иззети на митницата, оповестяват от „ ArtNews “. Става дума за една картина и две статуи на обща стойност 46 милиона $, които са пътували за съветски музеи от Италия и Япония, когато са били арестувани на граничния пункт Валима по съмнение за нарушение на европейските наказания против Русия – това съобщи шефът на митническите служби Хану Синконен.

В изказване Министерството на външните работи на Финландия съобщи, че Европейският съюз е изменил съществуващите си правила, с цел да изключи някои артефакти от своя лист със наказания. Законовите промени влязоха в действие на 9 април, след което митническите чиновници издадоха позволения за експорт на творби на изкуството. Промяната на правилото се разгръща единствено до " творби, взети назаем в подтекста на публично културно съдействие ", се споделя в изказването.
 13 апр 2022 | Евакуационният трен, който би трябвало да дойде в украинския град Краматорск предишния петък, закъснява. Андрей...

Голяма част от иззетите творби са били предоставени от Държавната Третяковска изложба на Русия и Държавния музей на ориенталското изкуство на две италиански галерии - музея на " Ла Скала " и Музея за съвременно и модерно изкуство в Удине. Други творби на изкуството са били върнати на Пушкинския музей за изящни изкуства от музея в град Чиба, Япония.

Тежките наказания наложени от Европейския съюз попречиха на Русия да изземе своите културни полезности, които сега са отпуснати на европейски институции.

През март Ермитажът в Санкт Петербург изиска няколко творби на музея да бъдат изтеглени предварително от изложения в Милано и Рим. Междувременно държавните управления на Испания, Австрия и Франция преустановиха връзките си с съветските музеи и изтеглиха творбите си от планувана галерия в музея на Кремъл.



Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР