Финландия ще се присъедини към НАТО във вторник - стъпка,

...
Финландия ще се присъедини към НАТО във вторник - стъпка,
Коментари Харесай

Издигат знамето на Финландия в НАТО от утре

Финландия ще се причисли към НАТО във вторник - стъпка, която ще направи Финландия по-сигурна, а Алианса - по-силен . Това разгласи генералният секретар на военния съюз Йенс Столтенберг, представен от " Ройтерс ".

" Ще издигнем финландския байрак за първи път тук - в централата на НАТО . Това ще бъде добър ден за сигурността на Финландия, за сигурността на Севера и за НАТО като цяло ", акцентира той в Брюксел.

Столтенберг означи, че вследствие на това Швеция също ще бъде по-сигурна и съобщи, че е " безусловно убеден ", че Стокхолм също ще се причисли към Алианса.
 Столтенберг даде обещание участие на Финландия в НАТО до дни
Столтенберг даде обещание участие на Финландия в НАТО до дни

Той настоя и за бърза ратификация на кандидатурата на Швеция

Той се опита да успокои Швеция, поочвайки, че процесът за нейното присъединение към Алианса е почнал незабавно, откакто страната е подала молба за участие, и е " немислимо да има закани против Швеция, без НАТО да реагира ".

Швеция и Финландия дружно за присъединение към Алианса през май предходната година, изоставяйки десетилетия военна необвързаност - решение, провокирано от войната на Русия против Украйна, която стартира на 24 февруари 2022 година За приемане на участие обаче парламентите на всички 30 страни от НАТО би трябвало да ратифицират кандидатурите им.

на присъединението на Стокхолм към НАТО, макар че двете страни възобновиха договарянията по въпроса.

Членството на Финландия ще бъде първото разширение на Алианса, откогато Северна Македония се причисли към него през 2020 година
 Ердоган откри точния миг за единодушието си за Финландия в НАТО
Ердоган откри точния миг за единодушието си за Финландия в НАТО

Реджеп Тайип Ердоган изигра за следващ път картите си добре, без значение от това дали го харесваме или не
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР