Финландия обяви нов пакет военна помощ за Украйна на стойност

...
Финландия обяви нов пакет военна помощ за Украйна на стойност
Коментари Харесай

Финландия изпраша военна помощ на Украйна за 400 млн. евро, но без танкове

Финландия разгласи нов пакет военна помощ за Украйна на стойност 400 милиона евро . Така общо Хелзинки до момента е дал на Украйна военна помощ в размер на 590 милиона евро, оповестява Руската работа на Би Би Си.

Министерството на защитата на страната заяви, че Финландия ще достави на Украйна тежка артилерия и муниции. Но танковете " Леопард ", които Украйна желае отдавна, не са включени в пакета за помощ.

Позицията на Финландия по отношение на на Украйна зависи от решението на Германия, сподели по-рано министърът на защитата Мико Савола. По думите му за експорт на немско военно съоръжение е належащо позволение от Германия.

Същевременно Финландия, която, може да даде единствено стеснен брой танкове, защото оръжията са нужни на страната за защита на дългата ѝ граница с Русия, изясни президентът.

Това е повода, в случай че Финландия реши да изпрати танкове, те да не са доста на брой,

даже без утвърждението на Германия за реекспорт. Това съобщи полският заместник-министър на външните работи Павел Яблонски, представен от " Ройтерс ".

Варшава и други съдружници от НАТО упорстват за изпращане на създадените в Германия танкове в Украйна на фона на за тежко въоръжение, което съгласно него е от значително значение в битката против съветската инвазия.

Това най-вероятно ще е главната тематика в диалозите сред западните съдружници във в Германия по-късно през днешния ден.
 Финландия: Членството на Украйна в НАТО щеше да предотврати войната
Финландия: Членството на Украйна в НАТО щеше да предотврати войната

Сана Марин: Искаме да станем членове на НАТО, тъй като в никакъв случай повече не желаеме война във Финландия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР