Финландия и Швеция ще подадат тази сряда заедно молба за

...
Финландия и Швеция ще подадат тази сряда заедно молба за
Коментари Харесай

Финландия и Швеция подават тази сряда заедно молба за членство в НАТО


Финландия и Швеция ще подадат тази сряда дружно молба за участие в НАТО, заяви „ Франс прес “.

След като финландският парламент даде зелена светлина с голямо болшинство от над 95%, всичко е готово за едновременното внасяне на молбите за участие на двете страни в централата на алианса в Брюксел. Те ще бъдат предадени на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг тази заран от посланиците на Швеция и Финландия, заяви нощес финландското посланичество.

В четвъртък шведският министър председател Магдалена Андершон и финландският президент Саули Нинистьо отпътуват за Вашингтон, с цел да се срещнат с президента на Съединени американски щати Джо Байдън, заяви Белият дом.

Въпреки че в понеделник Владимир Путин като че ли смекчи съветските закани за ответни ограничения против участието на Швеция и Финландия, в този момент главната спънка наподобява идва от вътрешната страна в алианса. В понеделник Турция, която наложително би трябвало да ратифицира приемането на новите членове на НАТО, удостовери враждебността си към приемането на Швеция и Финландия, макар дипломатическите диалози през уикенда. Анкара упреква двете страни, че не извършват нейни претенции за изгонване на хора, които тя счита за членове на терористични организации.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР