Финландия и Швеция регистрираха най-ниските температури през тази зима, след

...
Финландия и Швеция регистрираха най-ниските температури през тази зима, след
Коментари Харесай

Рекорден студ в Скандинавия: -40°C във Финландия и Швеция

Финландия и Швеция записаха най-ниските температури през тази зима, откакто термометрите паднаха до минус 40 градуса Целзий вследствие на захлаждането, обхванало Скандинавието, съобщи Асошиейтед прес. 

В Никалуокта, малко село в Северна Швеция, населявано от коренното население саами, термометърът е посочил минус 41,6 градуса Целзий рано във вторник, заяви шведската социална телевизия SVT.

Finland and Sweden set this winter's cold records as temperature plummets below minus 40
— The Associated Press (@AP)
" Това е най-ниската температура до момента през тази зима и на север ще продължи да бъде много студено ", сподели метеорологът на SVT Нилс Холмквист.

Железопътните превозвачи в Швеция споделиха, че наред с други проблеми, студеното време е предизвикало доста натоварване на железопътния трафик в северната част на страната

Шведският институт по метеорология и хидрология заяви за температури от минус 30 градуса Целзий на няколко места в Северна Швеция.

От института също по този начин издадоха предизвестия за сняг и вятър за Централна и Южна Швеция, като означиха, че снеговалежът в сряда в композиция с вятър може да аргументи проблеми. 

В прилежаща Финландия най-ниската температура за тази зима беше записана в северозападния град Юливиеска, където температурите са паднали до минус 37,8 Целзий рано във вторник. 

Finland, Sweden set this winter's cold records as temperature plummets to over minus 40 Celsius
— CTV News (@CTVNews)
Температури под минус 30 градуса са регистрирани на няколко места в Лапландия. 

Финландската столица Хелзинки също е обхваната от студена вълна, като се чака през цялата седмица температурата да се колебае сред минус 15 и минус 20 градуса.

Финландският метеорологичен институт е издал предизвестие за доста захлаждане, което ще доминира през тази седмица. Според прогнозите температурите евентуално ще паднат и под минус 40 градуса в някои елементи на страната. 

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР