Финландия е от онези места по света, които човек трябва

...
Финландия е от онези места по света, които човек трябва
Коментари Харесай

Глътка Финландия с вкус на незалязващо слънце

Финландия е от тези места по света, които човек би трябвало да посети най-малко веднъж в живота си. Известна е като страната на незалязващото слънце поради тъй наречените бели нощи – естествен феномен, при който през лятото слънцето не залязва или остава малко под хоризонта и през нощта.

И въпреки сега пътуването да е мъчно постижимо поради пандемията от ковид, въпреки всичко можем да се докоснем до североизточната страна. Финландия е единствено на глътка разстояние и го преодоляваме елементарно с, която тази година отбелязва 50 години от основаването си. А тя не е просто напитка, а културно прекарване за всички сетива!

Произведена е за пръв път през 1970 година, като още от самото си основаване се прави по фундаменталните правила на природата (Luonto), най-модерна филтрация (Tislaus) и дизайн (Muotoilu). уважава и чества най-хубавите качества на родната си земя и въплъщава финландския дух и желанието за живот в естетика с природата. Това се усеща и във усета й поради най-съвършените ѝ съставки.



Златният Suomi ечемик пораства там, където различен ечемик не съумява да оцелее. Окъпан в незалязващо слънце, точно той придава на водката нейния характерен пресен темперамент. Чистотата й пък е с помощта на ледникова вода, пристигнала напряко от извора Rajamäki и е естествено пречистена от ледникови морени, основани преди повече от 10 000 години от оттеглящи се ледници.

За своите 50 години Finlandia е запазила отличителния си лек усет, роден в природата и бутилиран с обич. Всяка капчица е плод на яркото финландско слънце, което в северните елементи не залязва в продължение на 72 дни. Финландската просвета уважава и чества това неизмеримо събитие, наречено Среднощно слънце. Това празненство е най-важното лятно събитие и даже е еквивалентно на Коледа, единствено че през лятото.

Финландците украсяват домовете си с гирлянди от диви цветя и естествена зеленина, а през почивните дни напущат градовете и отиват в провинцията, покрай гори и езера (в страната има цели 187 888 езера!). Там те се обкръжават с необятната хубост и елементарност на природата и честват връзката си с нея с огньове, песни, танци и несъмнено, с подобаваща напитка. Какъв по-добър метод да усетим усета на Финландия от?



 

С поддръжката на Finlandia Vodka
Финландският министър председател взриви обществените мрежи с едно деколте!
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР