Финикс току-що преживя най-горещия месец за всеки град в САЩ, тъй като историческата поредица от горещини свършва

...
Една от най-изключителните топлинни ивици в историята на САЩ най-накрая
Коментари Харесай

Една от най-изключителните топлинни ивици в историята на САЩ най-накрая приключи в понеделник, когато високата температура във Финикс достигна връх под 110 градуса по Фаренхайт за първи път от месец, кумулативна жертва, която катапултира града до върха на Книги с рекорди. Но жегата далеч не е приключила за Финикс и милиони други в Централна САЩ.

Високата температура във вторник беше 108 градуса във Финикс, или 2 градуса над средната. 31 последователни дни при 110 градуса или повече счупиха предишния рекорд с 18 дни.

Не само високите температури чупят рекорди: градът също постави нова рекордно топла ниска температура от 97 градуса по време на поредицата. С температури, затоплящи се до екстремни високи стойности и почти не охлаждащи се през нощта, юли достигна средно рекордните 102,7 градуса за месеца, най-горещият месец в историята за всеки град в САЩ, да не говорим за Финикс, според офиса на щатския климатолог на Аризона.

„Беше година на аномалии и ивици, така че това е просто доказателство колко странна беше тази година“, каза Райън Уорли, метеоролог от офиса на Националната метеорологична служба във Финикс.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР