Финансовото здраве е основен аспект от живота ни, който влияе

...
Финансовото здраве е основен аспект от живота ни, който влияе
Коментари Харесай

Трите стълба на финансовото здраве


Финансовото здраве е главен аспект от живота ни, който въздейства освен върху способността ни да посрещаме непосредствените си потребности, само че също по този начин оформя нашите дълготрайни цели и желания.

Въпреки това, постигането и поддържането на финансова непоклатимост постоянно може да наподобява като непостижима задача на фона на сложността на днешния стопански пейзаж.

За да се справите сполучливо с тези провокации, считат от Easycredit, е извънредно значимо да разберете трите стълба на финансовото здраве: икономисване, бюджетиране и вложение.

Създавайки здрава основа в тези области, хората могат да изградят резистентност против непредвидени условия, до момента в който работят за реализиране на мечтаните бъдещи резултати.

В тази публикация ще разгледаме всеки дирек поотделно, изследвайки на практика тактики, които могат да оказват помощ на всеки да усъвършенства финансовото си богатство, да обслужва заемите си и да си обезпечи устойчиво бъдеще.

Стълб 1: Бюджетиране и ръководство на разноските.

Бюджетирането и ръководството на разноските образуват първия дирек на финансовото здраве. Създаването на бюджет разрешава на физически лица или компании да наблюдават приходите и разноските си, предоставяйки ясна картина на финансовото им положение.

Това включва установяване на финансови цели, идентифициране на източници на приходи и категоризиране на разноските. Чрез основаването на бюджет човек може да приоритизира разноските, да понижи ненужните разноски и да разпредели средства за спестявания или погашение на дълг - без значение дали ипотечен или бърз заем против персонална карта.

Ефективните тактики за ръководство на разноските могат да оказват помощ на хората или компаниите да усъвършенстват своите запаси и да усилят цялостната си финансова непоклатимост. 

 istock
Стълб 2: Управление на дълга и кредитен рейтинг.

Управлението на дълга играе решаваща роля за поддържане на финансовото здраве.

Това включва дейно ръководство на разнообразни типове дълг, като бърз заем против персонална карта, ипотека и лизинги. Един от основните аспекти на сполучливото ръководство на дълга е основаването на бюджет, който разрешава на хората да отделят средства за погасяване на задълженията си, като в същото време покриват нужните разноски. Освен това е значимо първо да дадете приоритет на изплащането на заеми с висока рента, с цел да сведете до най-малко лихвените заплащания с течение на времето.

Кредитният рейтинг е различен значим съставен елемент на Стълб 2. Кредитният рейтинг отразява кредитоспособността на обещано лице и дефинира способността му да заема пари при преференциални условия.

Поддържането на добър кредитен рейтинг включва осъществяване на навременни заплащания по всички задължения и поддържане на общите равнища на дълга управляеми по отношение на приходите. 

Предприемането на самодейни стъпки към възстановяване на уменията за ръководство на заемите и разбирането на факторите, които въздействат върху кредитните рейтинги, може да способства доста за дълготрайната финансова непоклатимост и триумф, добaвят от EasyCredit.

Стълб 3: Спестяване и вложение.

Спестяването и вложението са съществени съставни елементи за реализиране на финансово здраве и непоклатимост. Третият дирек се концентрира върху култивирането на положителни привички за икономисване и правенето на интелигентни вложения за увеличение на благосъстоянието с течение на времето.

Спестяването е в основата на финансовата сигурност, защото разрешава на хората да изградят фонд за незабавни случаи, да покрият непредвидени разноски и да възнамеряват бъдещи цели като благосъстоятелност върху жилище или пенсиониране. 

Един основен аспект на този дирек е основаването на бюджет, който включва постоянни спестовни вноски. Като заделят част от прихода всеки месец, хората могат да развият порядъчен метод към спестяването на пари. 

Инвестирането е различен значим детайл в границите на този дирек. Докато спестяването оказва помощ за отбрана против непредвидени условия, вложението има за цел да генерира дълготраен напредък и да усили оптимално възвръщаемостта на спестените средства. 

Когато и трите стълба са еднообразно устойчиви, финансовото здраве се дефинира като положително. А вие финансово здрави ли сте?
 
!Настоящата публикация не съдържа професионални препоръки и не взима поради характерни за Вас условия. При нужда от професионален съвет се обърнете към експерт. Настоящата публикация е показана от „ Изи Асет Мениджмънт “ АД, притежател на комерсиалната марка Изи Кредит, с рекламна цел.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР