Финансовото острие на Демократична България Мартин Димитров се обяви против

...
Финансовото острие на Демократична България Мартин Димитров се обяви против
Коментари Харесай

Мартин Димитров против идеята за ограничаване на кешовите плащания

Финансовото острие на " Демократична България " Мартин Димитров се разгласи срещу проектите на финансовия министър Асен Василев, залегнали в плана за Бюджет 2024, таванът на разрешените кешови заплащания да бъде понижен от 10 000 на 5 000 лв. . Против се оповестиха и от " Възраждане ".

Според Димитров в случай че има понижаване на оторизации предел на разплащането в брой, то то следва да става гладко - да вземем за пример от 10 000 на 8 000 лв., или изобщо сегашният предел от 10 000 да не се пипа.

Депутатът от ПП/ДБ напомни, че когато по време на последното си ръководство ГЕРБ желаеха да смъкват кешовия таван, той и други десни икономисти били срещу.

" Има два доста значими аргумента - поради инфлацията въпросните 10 000 лв. са с доста по-намалена покупателна дарба . Другият доста значим мотив е, че в дребните обитаеми места няма толкоз развита клонова мрежа на банките и банкомати ", аргументира се Димитров.

Попитан от News.bg дали това значи, че депутатите от Демократична България ще гласоподават друго от сътрудниците си от Политическа партия срещу предложенията на Василев, Мартин Димитров посочи - това било негово персонално мнение, с което не заел групата.
 Бюджет 2024 - без нарастване на налозите, само че с растеж на заплатите и пенсиите
Бюджет 2024 - без нарастване на налозите, само че с растеж на заплатите и пенсиите

Заложени са и обилни обществени вложения

Утре, 24 ноември, в пленарна зала би трябвало да влязат за разглеждане предложенията на Министерство на финансите по данъчните закони. .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР