Финансовото министерство публикува предложение за т.нар. удължителен закон.С него се

...
Финансовото министерство публикува предложение за т.нар. удължителен закон.С него се
Коментари Харесай

Финансовото министерство представи предложението си за удължаване на закона за бюджета

Финансовото министерство разгласява предложение за така наречен удължителен закон.

С него се ползват разпореждания от бюджетите на държавното публично обезпечаване и НЗОК, както и на държавния бюджет тази година, до приемането на нови текстове при настоящо постоянно държавно управление.

В претекстовете на законопроекта, написа, че в сходство със законовите условия Министерството на финансите е създало разновидности за бюджетните закони следващата година. Тъй като това се случва в изискванията на длъжностен кабинет обаче, в тях няма по какъв начин да залегнат промени в съществени политики.

Това значи, че се резервират актуалните параметри – да вземем за пример, минимална работна заплата от 710 лв., най-малък и оптимален застрахователен предел и други. Ако не се предизвикват промени обаче, дефицитът би достигнал до 6,6 на 100, което е " недопустимо ".

Поради тази причина от МФ считат, че най-хубавият вид е запазването на параметрите до съставянето на постоянен кабинет, който има опция да ползва политики.

" При неналичието на признат до началото на бюджетната година държавен бюджет, нормата на Закона за обществените финанси урежда главните въпроси, свързани със събирането на приходите, осъществяването на разноските, даването на прехвърляния и поемането на държавен дълг ", показват от Министерството на финансите. На процедура това значи, че през януари ще се употребява 1/12 от бюджета предходната година.

Изрични текстове са записани за даването на държавни гаранции по заемни съглашения на " Булгаргаз ", " Булгартрансгаз " и по програмата за финансова помощ за Украйна.

Предвижда се също по този начин общите разноски на общините да са на равнището на тези за същия интервал на предходната година, само че съответно разноските за прехрана и заплати да се изплащат в действителните размери. Същото е планувано и за разноските за прехрана и личен състав на Национален осигурителен институт и НЗОК.

На чуване в Народното събрание тази седмица финансовият министър Росица Велкова сподели, че не е редно служебното държавно управление да предлага базов закон с висок недостиг или план с орязани политики и понижен недостиг и единственото чисто решение е да удължи действието на в този момент съществуващите текстове.

Така. поради продължаващата политическа рецесия, България ще стартира втора бюджетна година без настоящ закон за бюджета и с използване на старите равнища на финансиране от предходната година.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР