Финансовият сектор се очертава като най-голям потребителФинансите, производството и търговията

...
Финансовият сектор се очертава като най-голям потребителФинансите, производството и търговията
Коментари Харесай

Блокчейн разходите скачат с 90% тази година

Финансовият бранш се обрисува като максимален консуматор

Финансите, производството и търговията са основните консуматори на блокчейн технологии (източник: CC0 Public Domain)

Разходите за блокчейн технологии ще се усилят с 88,7% в международен мащаб през актуалната година, достигайки 2,9 милиарда $, предвижда анализаторската компания IDC. В идващите години този пазар ще пораства приблизително с 76% и към 2022 година ще възлезе на 12,4 милиарда $.

Като максимален вложител в блокчейн през 2019 година се обрисуват Съединени американски щати, където разноските за сходни технологии ще доближат 1,1 милиарда $. Втори по величина пазар на блокчейн тази година ще бъде Западна Европа с 674 млн. $, следвана от Китай с 319 млн. $.

Най-много вложения в блокчейн технологии ще направи тази година финансовият бранш – към 1,1 милиарда $, които ще се изразходват главно за внедряване на блокчейн в банките и застрахователните компании.
още по тематиката
Промишленото произвеждане и добивната промишленост ще похарчат 653 млн. $ за блокчейн технологии през 2019 година Най-висока интензивност ще показват дискретното и непрекъснатото произвеждане.

На дистрибуцията на артикули и услуги ще се паднат към 642 млн. $ от разноските за блокчейн през актуалната година, множеството от които ще похарчат фирмите в областта на търговията на дребно и професионалните услуги, сочи отчетът на IDC.

Повечето анализатори са единни в оценките си, че технологията на блокчейн е бъдещето на електронната търговия. Според прогноза на IBM, към края на 2020 година към две трети от банковите интервенции ще се правят чрез блокчейн технологията.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР