Финансовият ресурс за компенсиране на пенсиите е наличен, заяви пред

...
Финансовият ресурс за компенсиране на пенсиите е наличен, заяви пред
Коментари Харесай

Асен Василев: Има достатъчно пари за компенсиране на пенсиите

Финансовият запас за компенсиране на пенсиите е разполагаем, съобщи пред БНР вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев. Той заяви още, че е подготвена проекторамката на Бюджет 2022 и, че в нея са заложени политики от съдружното съглашение.

Василев акцентира, че сега от Национален осигурителен институт има направен механизъм по какъв начин всички пенсионери да бъдат обезщетени по този начин, че да няма намаляване на общия приход.

" Към момента всички пенсии са или същите, или по-високи, само че добавката е по-ниска и по тази причина някои от пенсиите са на по-ниски равнища. Финансовият запас е разполагаем - предходната година имаме 3 милиарда, тази година има заложени задоволително средства. В Закона за удължение на действието на Бюджет 2021 ще бъде прибавен текст, който ще разреши на Национален осигурителен институт да направи това ", изясни Василев, съобщи БГНЕС.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
От 25 декември 2021 година влизат в действие значими промени в пенсион...

Министърът на финансите съобщи, че е подготвена проекторамката на бюджета за 2022 година и идната седмица ще бъде съгласувана с всички министерства, след което и със обществените сътрудници, с цел да може в края на януари да бъде импортиран в Народното събрание.

" Стъпваме значително на това, което е било предходната година, само че в достойнството политики има заложени много от политиките, които са в съдружното съглашение. Макрорамката е изменена, стъпваме на действителни отчетни данни за 2021 година ", сподели министърът.

Той изясни, че размерът на оптималния застрахователен приход ще бъде вдигнат и напомни, че е записано и в съдружната съглашение, че това ще стане след съвещания.

" АПИ да стартира да работи с действителен бюджет, а не да се вършат тези извращения, бих споделил - с постановления на Министерски съвет непрекъснато да се отпускат спомагателни средства, за който сектор държавното управление реши.... Трябва да се раздели настоящият ремонт от главният ремонт на пътища ", съобщи още той.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР