Финансовият надзор одобри борсовата търговия с акции от инвеститора в

...
Финансовият надзор одобри борсовата търговия с акции от инвеститора в
Коментари Харесай

Бъдещият умен град край София ще търси инвеститори през борсата

Финансовият контрол утвърди борсовата търговия с акции от вложителя в бъдещия " интелигентен " град край София, с което ще се набира капитал за реализацията на плана със стойност 1.5 милиарда евро, оповестиха от сдружението " Кепитъл Консепт Лимитед " (Capital Concept Limited - CCL) във вторник.

Така на българската фондова борса още веднъж ще бъдат качени акции на компанията, чиято цел е да реализира най-благоприятен кредитен профил и баланс при финансиране на плана за построяването на " интелигентно населено място " в община Елин Пелин.

Бъдещият комплекс " Света София “ на стойност 1,5 милиарда евро е планиран от хонконгското архитектурно бюро " Си Ем Ди Ел Архитекчър Интернешънъл " (CMDL Architects International). Селището, което ще се построи покрай летище София, ще включва съвременен конгресен и изложбен център, закрит целогодишен аквапарк и редица развлекателни и бизнес площи. Планът е " Св. София “ да стане първия в Европа " корпоративно ръководен образован град “ с помощта на партньорството с китайския софтуерен колос ZTE Corp, показва вложителят.

В плана е включено построяването и на първокласен хотел, който да добави към този момент изчерпващия се потенциал на софийските хотели, добавя сдружението. В плана ще помогне на българската столица да отговори на бъдещото туристическо търсене, защото потенциалът на хотелите в София е съвсем напълно напълнен.

Реализацията на плана ще обезпечи 1850 непрекъснати работни места като бъдещите чиновници ще бъдат подготвени в профилираните просветителни стратегии на " Кепитъл Консепт Лимитед ".

" Искрено имаме вяра, че планът „ Света София " ще се трансформира в същинска " интелигентна " забележителност в района с притегателна мощ за туристи от целия свят. Бордът на компанията е уверен, че по-голямата бистрота на активите и дейностите на CCL, както и капацитетът за развиване на плана, ще трансформират капиталовия пейзаж в България. Освен че ще притегли непознати институционални и частни вложители, CCL ще продължи да работи за това направените инвестиции да дадат предстоящите плодове ", съобщи Джоузи Лок, изпълнителен шеф на вложителя.

Дружеството чака, че като стартира борсовата търговия на акциите му ще притегли към плана интереса на вложителите като цяло, включително взаимни и хедж фондове и борсови брокери.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР