Финансовият министър ще предложи външен одит на централизираната акцизна система

...
Финансовият министър ще предложи външен одит на централизираната акцизна система
Коментари Харесай

Горанов си призна за пробив в системата на митниците

Финансовият министър ще предложи външен одит на централизираната акцизна система на Митниците. Според Владислав Горанов в секретния отчет на ДАНС има данни за пробив в систмената на митниците, само че няма съответни данни за закононарушения или отклонение на налози.
Тази седмица Българска социалистическа партия изиска разсекряването на документа поради подозрения, че системата на митниците не работи. „ Чел съм този отчет доста от дълго време и всичко, което е трябвало да вземем като дейности, на база на отчета, е подхванато доста отдавна”, разяснява Горанов. Той изясни, че ДАНС са разкрили 9 софтуерни недостатъци, свързани със сигурността на Българската акцизна централна осведомителна система.

Вчера представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова уточни, че не са били открити данни за закононарушение по отношение на системата, напомни БТВ. „ В СГП още през 2015 година постъпи сигнал за нередности в системата БАЦИС, като съгласно заявителя има заплаха от манипулиране на данните, неотчитане на всички дейности и неспособност на страната да откри дължимите акцизи и налози. Валентин Златев е сигналоподателят “, изясни тя.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР