Финансовият министър обяви важна новина.Предварителното изпълнение на бюджета за тази

...
Финансовият министър обяви важна новина.Предварителното изпълнение на бюджета за тази
Коментари Харесай

Асен Василев: Пари има и държавата няма да фалира

Финансовият министър разгласи значима вест.

" Предварителното осъществяване на бюджета за тази година демонстрира, че дефицитът ще бъде по-нисък от плануваното - 2,5, а не 3%. Ще ни останат и 1 милиард, които можем да използваме, с цел да си помогнем за следващата година за общинските планове. Ще подсигуряваме, че всички задатъци ще бъдат платени. Това опровергава всички черни сюжети, които се чуха за това, че страната ще банкрутира ", сподели Асен Василев.

Това от позиция на еврозоната, ни дава цялостно право да кажем, че този аршин е затрупан за тази година. Бюджетът следващата година също е плануван в границите на критериите. Единственото, което остава, е критерият за инфлацията. До огромна степен инфлацията е импорт в България, тя е по линия на храни и енергоизточници. Цените започнаха да падат. Очакваме в границите на юни, юли следващата година, когато излезе отчетът, да сме покрили и този оставащ аршин по този начин, че умерено да можем да влезем в еврозоната ", добави Василев. 

По тематиката Шенген, той разяснява: " Това, че вратата беше затворена години, а в този момент се отвори, е доста добра вест. Пълният резултат за българската стопанска система, несъмнено, няма да бъде реализиран до момента в който не се отворят и сухопътните граници. За австрийските ни сътрудници би трябвало да е ясно, че България ще преследва тази цел извънредно настойчиво " акцентира Василев. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР