Финансови и външни министри на държави членки на ЕС изпратиха

...
Финансови и външни министри на държави членки на ЕС изпратиха
Коментари Харесай

Отменете плана си за налагане на санкции на Иран, призова ЕС

Финансови и външни министри на страни членки на Европейски Съюз изпратиха писмо на Съединени американски щати, с което приканват администрацията на президента Доналд Тръмп да преразгледа заплануваните вторични наказания против Иран, оповестяват " Ройтерс " и " Уолстрийт джърнъл ".

В актуалното състояние вторичните наказания на Съединени американски щати могат да попречат на Европейски Съюз да продължи съдържателната анулация на глобите против Иран...Като съдружници ние чакаме Съединени американски щати да се въздържат от дейности, които вредят на ползите на Европа в сигурността, написа в писмото на европейските министри до финансовия министър на Съединени американски щати Стивън Мнучин и държавния секретар Майк Помпео.

Министрите акцентират уговорката си да запазят съглашението с Иран и зоват Съединени американски щати да пожалят европейските компании, търгуващи с Ислямската република.

В писмото, което е с дата 4 юни, министрите от Германия, Франция и Англия показват основните области, които желаят да не бъдат засягани от американски наказания, в това число фармацевтиката, опазването на здравето, енергетиката, автомобилостроенето, гражданската авиация, инфраструктурата и банковото дело.

Изтегляне на Иран от нуклеарното съглашение в допълнение ще усложни обстановката в района, където нови спорове биха довели до злополука, написа още в известието.

Съединени американски щати оповестиха, че излизат от нуклеарната договорка с Ислямска република и ще наложат наказания против интернационалните компании, които вършат бизнес с Техеран.

Междувременно френският външен министър Жан-Ив льо Дриан съобщи, че проектът на Иран да усили потенциала за обогатяване на уран е рисково покрай " алената линия ". Дипломатът предизвести, че ходът на Техеран " не е добре пристигнал ", само че признава, че не е в нарушаване на нуклеарното съглашение.

Според него дейностите " демонстрират нервността на Техеран ".

В понеделник Иран уведомил Международната организация за атомна сила, че възнамерява да отвори център за произвеждане на нови центрофуги за обогатяване на уран.

Вчера френският президент Еманюел Макрон предизвести, че дейностите на Техеран могат да доведат до " ескалация ".

Компаниите би трябвало да прекратят бизнеса с иранските компании до 6 август ( или 4 ноември в енергийния сектор). /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР