Финансовата рамка на бюджета за 2018 година ще се запази.

...
Финансовата рамка на бюджета за 2018 година ще се запази.
Коментари Харесай

Финансовата рамка на бюджета ще се запази и за 2018-а година

Финансовата рамка на бюджета за 2018 година ще се резервира. Това заяви финансовият министър Владислав Горанов.

Размерът на налозите няма да се трансформира, само че ще се ускори контролът по събираемостта на приходите, изясни той. "Когато тръгнем да вършим някаква инспекция по морето на ресторант или на различен търговски обект със забележителен оборот, таман в миг, в който този обект е достигнал оборот за регистрация по Данък добавена стойност, той сменя компанията и притежателя и продължава да попада и съществува като същия търговски обект на същото място със същата визия, само че към този момент с друга компания, различен наемател, различен търговец отвън Данък добавена стойност оборота и без да заплаща Данък добавена стойност ", уточни Горанов.

Затова, с изключение на законодателни промени, от финансовото министерство плануват още спомагателното назначение на инспектори към Национална агенция за приходите, за надзор.

Контролът ще бъде затегнат и над парите в брой, в касите на неправителствените организации и предприятията от нефинансовия бранш, уточни министърът. "Ако сме били прекомерно демократични във връзка с неправителствените организации, гледахме листата с огромните наличия и при тях. В момента, в който приключим с нефинансовите предприятия отвън енджиотата, ще се захванем и с тях. В края на 2016 година има наличност 13 милиарда и половина в брой в касите на компаниите. Наличността в стопанската система на пари в брой е била 14 милиарда и половина ", сподели още Горанов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР