Финансовата министърка Джанет Йелън не обвинява правителството, но имало доказателства

...
Финансовата министърка Джанет Йелън не обвинява правителството, но имало доказателства
Коментари Харесай

САЩ плаши със санкции китайски компании, които помагат на Русия

Финансовата министърка Джанет Йелън не упреква държавното управление, само че имало доказателства за такава поддръжка от частни компании

" Сериозни последствия " грозят китайските компании, които оказват помощ на Русия във войната й против Урайна. Това предизвестие насочи американската финансова министърка Джанет Йелън, оповестява Българска телеграфна агенция. След среща с китайския вицепремиер Хъ Лифън в Сан Франциско тя е декларирала, че има доказателства за такава поддръжка, макар наложените от Запада наказания. Йелън е призовала Хъ да предприеме енергични ограничения против тази процедура.

" Подчертах, че фирмите не трябва да оказват материална поддръжка за отбранителния промишлен бранш на Русия и че за тях ще има съществени последствия, в случай че го вършат ", сподели Йелън на конференция след двудневни диалози с китайския вицепремиер. Тя не даде детайлности, само че посочи, че става въпрос за частни компании и че не загатва, че китайските управляващи знаят за техните дейности.

" Решени сме да създадем всичко допустимо, с цел да спрем този поток от материали, които оказват помощ на Русия да води тази брутална и противозаконна война ", съобщи Йелън. Тя предизвести, че всички компании, които подкрепят военната акция на Москва, рискуват да си навлекат наказания.

Американското държавно управление към този момент предприе наказателни ограничения против редица частни компании, някои от които китайски, тъй като оказват помощ на Русия да си обезпечи съоръжение, както и против някои финансови институции, които може да подкрепят тези старания, подсети Йелън.

На срещата с Хъ е реализирано съглашение за усилване на двустранната връзка по стопански въпроси. Хелън подчерта, че е значимо да бъдат възобновени " здравите връзки " сред двете най-големи стопански системи в света, въпреки да призна, че има мотиви за напрежение като хипотетичната продажба от китайски компании на съоръжение за Русия, отбелязва Франс прес.

Китайската държавна новинарска организация Синхуа заяви, че Джанет Йелън и Хъ Лифън са се договорили да предизвикват китайско-американския търговски и стопански разговор и да работят за премахване на различията сред двете страни.

Йелън е приела поканата на Хъ да посети следващата година Китай в границите на постоянни контакти сред двете най-големи международни сили.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР